inż. Mamoń 05.06.2017 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2017 Czy do budowy ogrodzenia frontowego (od ulicy) potrzebne jest jakieś zgłoszenie, zawiadomienie, projekt, mapki geodezyjne itp? Moja sytuacja jest taka - działka ma ogrodzenie z siatki odkąd ją kupiłem 20 lat temu. Dom powstał 10 lat temu, ale ogrodzenie nie było zmieniane i jest to cały czas ta sama siatka. Obecnie chcę wymienić siatkę na ogrodzenie z pustaków betonowych imitujących kamień łupany i z wypełnieniem przęsłami metalowymi.Sąsiedzi mają już ogrodzenia ( i ja też), ale moja działka jest narożna więc sąsiada mam jednego. Czy do takiej inwestycji warto wzywać geodetę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 05.06.2017 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2017 Dla spokojności możesz wezwać geodetę żeby wskazał Ci granice i nabił słupki w narożnikach jeśli nie pokrywają się one z obecnymi słupkami ogrodzenia, taka przyjemność nie kosztuje wiele a będziesz wiedział że ogrodzenie będzie tam gdzie powinno, jednak nie jest to konieczne. Chcesz mieć ładne i drogie ogrodzenie więc wg mnie warto być pewnym że jest tam gdzie trzeba. Z tego co wiem ogrodzenie od strony drogi trzeba zgłaszać do tego do kogo należy owa droga, z naniesieniem na mapkę planowanych zmian, jednak niech ktoś inny to potwierdzi. Wyjątkiem ponoć jest ogrodzenie nie w granicy działki tylko np 50 cm do środka czyli na Twojej działce, wtedy możesz stawiać jak chcesz ... czy to prawda nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts