maciejos36 05.06.2017 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2017 Mam taką sytuację: muszę rozbudować sieć wodociągową. Dogadałem się z sąsiadem w sprawie trasy po jego działce. Projektant ustalił z gminą dla tej rozbudowy lokalizację celu publicznego, projekt jest już zgłoszony w starostwie. Jestem też wstępnie umówiony na termin rozbudowy. I w tej chwili dowiedziałem się, że sąsiad wystawił działkę na sprzedaż. Czy muszę się w tej sytuacji dodatkowo zabezpieczyć na okoliczność nowego sąsiada? Czy też ta dokumentacja zabezpiecza mnie wystarczająco? Służebność dla wodociągu dopiero po wybudowaniu mogę załatwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiwa 21.06.2017 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2017 Oczywiście, że musisz się zabezpieczyć, ponieważ nowy sąsiad może się nie zgodzić na wodociąg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts