yaro137 07.06.2017 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2017 Zastanawia mnie czy przy instalacji blaszanego parapetu możne pod niego dociąć klin ze styropianu, jaki idzie na izolację elewacji i dopiero zarobić pianką. U mnie jest 20cm wiec sporo wystaje. Wykonawca twierdzi, że tam jedynie można wtrysnąć piankę i nie da się tam dać styropianu ze względu na technikę montażu parapetu. Jakoś to mi się nie klei. Co o tym myślicie? Czy w ogóle ma to jakieś znaczenie jeśli chodzi o mostki cieplne. Styropian na elewacji 0,032. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emek81 07.06.2017 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2017 Nie ma wiekszego znqczenia czy piana czy klin ze styropki, zadne z tego zyski a utrudnisz montaz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bracianka 07.06.2017 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2017 To chyba kwestia tego, jak masz zrobiony ten parapet i jak masz zrobione ocieplenie. U nas rzeczywiście jest pianka tylko, ale z drugiej strony, pomimo zachowanego spadku, parapet w większości leży na ociepleniu - nie dociąłbyś tak cienko styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts