tommies 08.06.2017 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2017 Witam,W kupionym szeregowcu z początku lat 90 mam jedną połać dachu wykonaną jako stropodach niewentylowany. Jest szczelny i dokładnie wykonany, ale niestety ma małą warstwę ocieplenia - jeśli wierzyć planom 5 cm styropianu a na to papa. Płyta to strop kanałowy tzw. płyta żerańska.Chciałbym go docieplić, ale zastanawiam się nad pozostawieniem obecnego poszycia i tylko dołożeniu kolejnej warstwy - attyka pozwala mi dołożyć około 7 cm. Znalazłem sporo artykułów w których jest napisane że można tak zrobić, ale w żadnym nie jest powiedziane jak, tylko wszystkie skupiają się na robieniu od podstaw. Znając moje szczęście jak tylko zerwę istniejącą warstwę, to zaraz będzie burza i zaleje mi nowo zrobioną sypialnie pod tym stropodachem.Będę wdzięczny za wszystkie sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 08.06.2017 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2017 Witam, W kupionym szeregowcu z początku lat 90 mam jedną połać dachu wykonaną jako stropodach niewentylowany. Jest szczelny i dokładnie wykonany, ale niestety ma małą warstwę ocieplenia - jeśli wierzyć planom 5 cm styropianu a na to papa. Płyta to strop kanałowy tzw. płyta żerańska. Chciałbym go docieplić, ale zastanawiam się nad pozostawieniem obecnego poszycia i tylko dołożeniu kolejnej warstwy - attyka pozwala mi dołożyć około 7 cm. Znalazłem sporo artykułów w których jest napisane że można tak zrobić, ale w żadnym nie jest powiedziane jak, tylko wszystkie skupiają się na robieniu od podstaw. Znając moje szczęście jak tylko zerwę istniejącą warstwę, to zaraz będzie burza i zaleje mi nowo zrobioną sypialnie pod tym stropodachem. Będę wdzięczny za wszystkie sugestie. Nic nie zrywaj. Połóż na to styropapę>Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts