mwie 09.06.2017 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2017 Uspokoiłam się już i nie będę psioczyć na producenta, choć jest o czym pisać...Do rzeczy: jestem w posiadaniu powietrznej pompy do grzania ciepłej wody użytkowej: Nabilaton, model Multibox. Miała być cudowna, ale... Nie minęły 2 lata i pompa zamieniła się w stylowy bojler. Podczas przeglądu technicznego stwierdzono nieszczelność i brak czynnika. Pilnie poszukuję osoby, która podjęłaby się lokalizacji nieszczelności, naprawy i uzupełnienia czynnika. Czy ktoś tu może mi pomóc? Chodzi o woj. mazowieckie..... To jest model na podzespołach Mitsubishi, tylko jednostka wewnętrzna, z doprowadzeniem powietrza z zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 09.06.2017 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2017 Każdy chłodniarz to zrobi.Taki co naprawia lodówki i instaluje klimatyzatory.Warsztaty są w każdym mieście.To nie jest problem. Pompa ciepła to taka trochę inaczej wyglądająca lodówka... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 09.06.2017 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2017 (edytowane) Skontaktuj się z kolegą fachman. Zdaje się, że mieszka w Twoich rejonach. Edytowane 9 Czerwca 2017 przez Tomaszs131 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mwie 09.06.2017 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2017 Każdy chłodniarz to zrobi. Taki co naprawia lodówki i instaluje klimatyzatory. Warsztaty są w każdym mieście. To nie jest problem. Pompa ciepła to taka trochę inaczej wyglądająca lodówka... Adam M. Owszem nie. Dzwonię od wczoraj. Tak odpowiedziała mi 1 firma w moim województwie i 1 w Gdansku, ale jakoś nie chcę płacić za dojazd... Zazwyczaj firmy obsługują pompy danych producentów. Mojego producenta mało kto zna, już nawet wiem czemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mwie 09.06.2017 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2017 dziękuję, namierzyłam kolegę fachman19, może odpisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 09.06.2017 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2017 Paproki jakieś...Marka, model nie ważne jak chodzi o szczelność i uzupełnienie gazu.Ilość i rodzaj gazu powinien być na nalepce na sprężarce, albo gdzieś obok.Rodzaj gazu na sprężarce. Lato jest.Nie chce im się myśleć nad czymś ;nowym".Wolą to, co instalują codziennie.Ciepło, to roboty maja sporo. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mwie 11.07.2017 15:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2017 Niestety, kolega fachman poza wstępnym umówieniem terminu dalej urwał kontakt.... Jeśli ktoś zna słownego, rzetelnego instalatora z mazowieckiego, który mógłby zająć się lokalizacją nieszczelności, naprawą i uzupełnieniem czynnika- chętnie przyjmę takie namiary.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 11.07.2017 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2017 A co z gwarancją jeżeli nie minęły 2 lata? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 11.07.2017 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2017 Mojego producenta mało kto zna, już nawet wiem czemu... A kto ci tą"cudowną" pompę wcisnął? Nabilaton to nie firma produkcyjna, a zwykły dystrybutor. No może nie taki zwykły, bo dość majętny. Ten sam właściciel co Zymetric. Sprzęt sprzedawany pod marką Nabilaton, to zwykła chińszczyzna płynąca do nas kontenerami. Jeśli Nabilaton nie chce pomóc, to musisz szukać pasjonaty, który wsadzi ręce w ten chiński wymysł. Będzie problem, bo do tego urządzenia nie ma części zamiennych, a zalutowanie nieszczelności w jednym miejscu szybko prowadzi do pojawienia się kolejnej w innym. Taka jakość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 13.07.2017 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 John: Tu na forum pisali, że to latami ma chodzić. Tam podobno nie ma się co zepsuć.Nawet pisali, że to proste jak zwykła lodówka.Nawet fachman19 strugał fachowca od PC.A teraz nawet naprawić nie potrafi? Pewnie woli nową komuś wcisnąć niż odpisywać na posty z problemami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 13.07.2017 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 Prawda jest okrutna ale jest środek sezonu, i każdy dobry chłodniarz jak ma wybór naprawić agregat chłodniczy, klimę w obiekcie i skasować dobre pieniądze gdzie nikt nie będzie kręcił nosem że drogo to woli tam jechać. Powiedzmy że przyjeżdża dobry chłodniarz, musi, wypróżniować, zaazotować, trochę polutować, zaazotowąć, napełnić na wagę, sprawdzić działanie itd. potrwa to kilka godzin a potem facet który w sezonie może przebierać w ofertach powie Ci za to 800zł netto albo lepiej po wrszawskiej stawce.Dlatego właśnie ciężko znaleźć fachowca do prostej naprawy. Dzwoń do nabilatównów, mają serwis fabryczny:[email protected]lub telefonicznie:+48 22 811-30-28 wew. 440 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 13.07.2017 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 Zimą mogę podłubać w tym wynalazku. W sezonie żadnych szans na tego typu niepewne zabawy nie ma. Przynajmniej u mnie, może jaki młody gniewny od lodówek zechce się pochylić, popytaj u miejscowych fachowców, jeszcze kilku ich zostało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts