calvin66 09.06.2017 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2017 Witam,mam zapytanie odnośnie procedur w ramach adaptacji projektu domu jednorodzinnego. Nie wiem czy dobrze rozumiem kwestię przyłączy, instalacji zewnętrznych.Sprawa wygląda tak:działka - jest przyłącze elektryczne (skrzynka, licznik, gniazdka), kanalizacyjne (studzienka na działce). Wodociąg w drodze gruntowej obok działki.Mam warunki techniczne, mapki etc. Projekt domu w adaptacji architektonicznej i w ramach adaptacji instalacji musi być:a) prąd- instalacja musi być zaadaptowana przez uprawnionego elektryka i wrysowana instalacja zew miedzy domem a skrzynką?b) kanalizacja - podobnie, przez uprawnioną osobę, zaadaptowanie i instalacja zew miedzy domem a studzienką (wg. WT z ZGKiM)?c) woda - adaptacja i instalacja zew do studzienki wodomierzowej? d) C.O. - chcę zmienić z gazowego na paliwo stałe - musi uprawniona osoba zrobić adaptację i zmianę? Oprócz tego osobno projekt przyłącza wodociągowego od wodociągu do studzienki wodomierzowej (wg WT z ZGKiM), uzgodnienia, zgłoszenie, zgoda na zajęcia pasa drogowego? Zastanawia mnie czy nie będzie problemów z adaptacją projektu domu, zgłoszeniem i rozpoczęciem budowy ze względu na brak przyłącza wodociągowego? Tzn że zacznę budować domu i a projekt przyłącza będzie w tym czasie w np uzgodnieniach?I czy zgłoszenie domu "przejdzie" w starostwie gdy w projekcie instalacja zew wodociągowa będzie się "kończyć" w studzience wodomierzowej? Pozdrawiamcalvin66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts