dino777 09.06.2017 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2017 mam takie pytanie, dom wybudowany z silki, ściany równe w pionie i poziomie, jestem skłonny pochować kable elektryczne w rowkach, czy jest sens kładzenia tynku?? Wady: -trzeba wkuć kable Zalety: -koszt kładzenia tynku taka dywagacja może ktoś nie ma tynków bo ma proste ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 09.06.2017 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2017 Też chodzi mi po głowie tylko szpachlowanie silikatu,ale wszyscy mi rozradzają.Że będzie pękać,że będzie przebijał bloczek, że to źle, że....nikt nie podał przykładów że komuś pękło.Pod płytki i kamień nie będę tynkował ale pod farbę?Niektórzy dają siatkę i klej do elewacji ale wtedy koszt kleju i siatki oraz robocizny nie jest dużo niższy niż tynku.Narazie czekam aż wymurują ściany to będę wiedział czy są proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 09.06.2017 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2017 mam takie pytanie, dom wybudowany z silki, ściany równe w pionie i poziomie, jestem skłonny pochować kable elektryczne w rowkach, czy jest sens kładzenia tynku?? Wady: -trzeba wkuć kable Zalety: -koszt kładzenia tynku taka dywagacja może ktoś nie ma tynków bo ma proste ściany Jeśli idealnie równo a masa którą pokryjesz kable MUSI mieć fakturę idealnie taką samą to może być bez. Tylko to musi być idea jak z Platona, a to z definicji w naszym ułomnym świecie niemożliwe. Chyba że aprobujesz ściany niczym z obory bo farba zaakcentuje każdy cień nierówność, a światło z boku uwydatni. Spróbuj z latarką zobaczyć czy faktycznie równe. Albo pomaluj ścianę z boku okien jedną i zobacz po wyschnięciu. Można też położyć gipsową szpachlówkę tylko celem wypełnienia wgłębień i wyrównania. Jeśli samemu i masz cierpliwość i sprzęt te kilka stówek trzeba wydać, i koszt szpachli dochodzi!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 09.06.2017 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2017 Komuś podoba się synowa, innemu teściowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 10.06.2017 03:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2017 Ściany z silkatów mogą być ogólnie pionowe ale nigdy nie będą idealneKoszt szpachli będzie większy niż tynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 30.06.2017 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2017 Szanowny Panie, polecam sprawdzić najpierw efekt prac na niewielkim fragmencie ściany. Nałożenie tynku, a następnie gładzi szpachlowej pozwoli na uzyskanie równych, gładkich powierzchni gotowych do malowania. Jeśli zdecyduje się Pan na użycie gładzi po tynkowaniu, rekomenduję zastosowanie ACRYL-PUTZ® ST10 START. Przed aplikacją gładzi podłoże należy zagruntować gruntem ACRYL-PUTZ® GU 40 Grunt polimerowy uniwersalny. Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts