Wwiola 09.09.2004 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 Własnie sama sobie projektuje domek i dzis znalazłam coś bardzo podobnego do tego co wyszło spod mojego ołówka (a raczej komputerowej myszki:) ). Czekam na wszystkie uwago do rodkładu pomieszczeń i funkcjonalności, bo architektonicznie mój projekt rózni się nieco. Konkretnie to centralnie usytuowaną klatke schodowa wysunelam nieco przed lico ściany frontowej, co dało mi schody zwykłe ze spocznikeim. Wejście do domu w niewielkiej wnęce. W srodku zaś zaprojektowałam wykusz ze stołem w salonie, nie w kuchni. No i przejście z pom gospodarczego do garazu. U mnie wyszło ono nieco dluzsze tak ze po obu stronach traktu komunikacyjnego jest miejsce z jednej strony na kocioł i armature kotłowni a z drugiej pralke itd. Na poddaszu zmieniony nieco układ pom 6 i 7. Scianę od 7 przeciągnełam az do szczytu i pod skosami łazienka . A w pozostałym miejscu garderoba dostepna z 3. Czekam na wszystkie opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 09.09.2004 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 Ach oczywiście link do projktu ! Oto on : Projekt MORICONE http://www.archigraph.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 09.09.2004 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 Rany jak sie wstawia aktywny link ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuana 09.09.2004 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 http://www.archigraph.pl/ zaraz luknę i może coś napiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 09.09.2004 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 Wstaw swoje dzielo skomnetujemy tu przy wejsciu to wyglada ciasno moze to jakos wyprostowalas , ale to trzeba zobaczyc. Co komentowac jak to opisy.....przynajmniej rzut wrzuc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 10.09.2004 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2004 Ano chciałabym, ale nie umiem W innym wypadku, nie przywoływałabym tego MORICONE To moze inaczej : Prosze o komentarze do tego projektu jaki jest - bez zmian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuana 10.09.2004 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2004 wiesz Wwiolu, mi się on jakiś ciasny wydaje, fakt, że to mały domek, ale czasem nawet małe domki mają taki układ, że wydają się być spore; to co mi się najbardziej rzuciło w oczy to, że w salonie nie ma gdzie postawić tv, chyba, ma go tam nie być, wykusz jest fajny, nie byłam przekonana do wykuszy, ale sama mam w domu i to moje ukochane miejsce przy stole na kawkę i chwilę wytchnienia, piekne widoki są z wykusza i to o każdej porze roku; nie wiem czy ogranicza się działka czy lubisz skosy, ale są fajne domki parterowe z dwuspadowymi dachami np. klementynka z archipelagu i ja osobiście wolę parterowe domy, bo są wygodniejsze i w przypadku małych maetraży, dają wrażenie przestronności; napisz jaką masz działkę i jakie są Twoje preferencje, jaki metraż, ile pokoji, czy ma być garaż i poddasze........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylgrze 23.11.2007 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 http://www.extradom.pl/ext/page?projekt/projekt.xmf&z=opis&id=3712 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 24.11.2007 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Bardzo ładny projekcik , rozkład pomieszczeń niczego sobie .Garaż w bryle ,choć niepotrzebne w nim aż 2 okna .Fajnie ,że na parterze jest jeden pokój oprócz salonu, a salon z kominkiem . Nam też to odpowiada i wam chyba też . Z jakiej strony macie wjazd na działkę - z projektu wnioskuje ,że od północy ? Ale najważniejsze ,że będzie to własny domek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylgrze 24.11.2007 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Witam, nam bardzo się podoba domek i na 90% zdecydujemy się na niego, odbicie lustrzane. Chcemy ruszyć na wiosnę. Oczywiście okna w garażu do likwidacji, wykusz także (zrobimy wyjscie na taras z kuchni.Wjazd mamy od południa. Taras chcemy zakręcić na tył domu i zamiast dwoch okien z tyłu zrobić wyjśie na ogród.Wasz domek też jest bardzo ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 25.11.2007 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Wasze zmiany są rozsądne , ale czy kuchnia od strony południowej jest praktyczna . W lecie będzie tam strasznie gorąco. Lkwidacja wykusza to dobry pomysł - choć dodaje domkowi uroku.Wyjście na taras z pokoju to też dobry pomysł.Nasza koncepcja jest nieco inna (mamy wjazd na działkę od strony południowo-zachodniej) dlatego właśnie dlatego szukaliśmy projektu z kuchnia i łazienką z tyłu domu aby można było tam coś normalnie ugotować. Po za tym pokoje chcemy mieć dobrze doświetlone właśnie od południa .W naszym projekciku też przewidujemy zmiany tylu likwidacja okien połaciowych ( oczywiście nie wszystkich) , okna w ścianie szczytowej + zmiana z okien podwójnych z przodu na pojedyńcze 2 skrzydłowe.Bardzo nam podobał sie projekt WB - 001 z AGROBISPA , ale tam projekt jest ze stropem żelbetowym więc za dużo byłoby kłopotów z jego zmiana a jego wykonanie jest za kosztowne. Ale spójrzcie czy Wam sie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts