Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam Wszystkich,

Przymierzam się do położenia lico z cegły,i mam kilka pytań odnośnie kładzenia i impregnacji cegły która będzie w kuchni,i niestety ale będzie narażona na olej itp. Więc :

- czy zwykły klej do gresu wystarczy do klejenia?

- ściana w tym momencie jest biała ( tynk i jakaś biała farba, mieszkanie nowe deweloperKa)

- gdy użyje do fugi zwykłej zaprawy murarskiej to efekt będzie zadowalający?, czy znacie coś lepszego?.

- czym zaimpregnowac cegłę? Nie drogo ale skutecznie,by olej nie miał szans wejść w cegłę?. Szukałem i jest tyle tego że szok.

- czy wewnątrz okna też położyć cegłę? Czy zostawić biała ścianę?.

Mam nadzieję że pomożecie,nie chce sam kombinować bo może wyjść słabo. Z resztą kto pyta ten nie błądzi :-)

Pozdrawiam Piotr

https://forum.murator.pl/topic/229835-kilka-pyta%C5%84-o-po%C5%82o%C5%BCeniu-ceg%C5%82y-na-%C5%9Bcianie/

• 1 month później...
  • 1 year później...
Ja również mam kilka pytań, ponieważ bardzo interesuje mnie cegła na ścianę. Biała w salonie wyglądałaby bardzo ciekawie ale zastanawiam się, jak to wygląda z jej czyszczeniem i pielęgnacją? Czym zazwyczaj ją przecieracie, aby nie była zakurzona? Jakieś sprawdzone metody?