neo333 10.06.2017 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2017 Witam Firma budująca dom ( parterowy 100m2 projekt z273 a) montuje Kocioł Vaillant ecoTEC pro 226Ogrzewanie podłogowe plus kaloryfery mniej więcej podział 50/50.W domu będzie wanna i prysznic. Zastanawiam się czy nie lepiej zamienić go na kocioł Viessmann Vitodens 111-W, 19 Kw ma wbudowany zasobnik 40l lub Vaillant eco tec plus z zasobnikiem actoSTOR VIH SL 20 S W przypadku Vaillanta wydaje mi się mało te 20 l.no chyba ,że jest możliwość podłączenia 2*20lJakie macie doświadczenia z tymi piecami lub może polecacie jakiś inny dwufunkcyjny z zasobnikami warstwowymi, Obecnie mam w bloku podgrzewacz przepływowy Junkersa i korzystanie z prysznica to katorga spadki ciśnienia jak ktoś inny odkręci wodę lub zmiana temperatury jak spadnie ciśnienie chcę tego uniknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neo333 11.06.2017 16:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2017 Jednocześnie nie będzie używana wanna z prysznicem ( wanna lub prysznic) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neo333 13.06.2017 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 a co sądzicie o kotleSaunier Duval Isotwin Condens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts