asiunia 09.09.2004 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 mam problem z projektem. tzn. najbardziej podobaja mi sie domy pareterowe. dom musi miec ok.250m2 z pojedynczym garazem. raczej wolalabym zeby nie bylo poddasza uzytkowego. jak to zrobic?mam male doswiadczenie w tych sprawach, ale czy jest mozliwe, zeby w domu parterowym nie bylo poddasza, nawet takiego nieuzytkowego?? jak wtedy idzie dach?macie moze jakies przyklady projektow tego typu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neptunek 09.09.2004 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 mam problem z projektem. tzn. najbardziej podobaja mi sie domy pareterowe. dom musi miec ok.250m2 z pojedynczym garazem. raczej wolalabym zeby nie bylo poddasza uzytkowego. jak to zrobic?mam male doswiadczenie w tych sprawach, ale czy jest mozliwe, zeby w domu parterowym nie bylo poddasza, nawet takiego nieuzytkowego?? jak wtedy idzie dach?macie moze jakies przyklady projektow tego typu? Jest to mozliwe - kiedys widzialem projekt wlasnie parterowki z plaskim dachem .... cudo .... ale dosc odwazna koncepcja - byl w ktoryms Muratorze, ale nic blizej niepamietam Tak na szybko -> tutaj albo tutaj - nastepny moj dome bedzie wlasnie cos w tym stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 09.09.2004 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 Dla domu parterowego o takiej powierzchni musisz mieć dużą i najlepiej w miarę kwadratową działkę ( dom zajmie ok. 350 - 400 m2 działki ).Oczywiście możesz uniknąć poddasza stosując płaski dach, ale pamiętaj że nie wszędzie dostaniesz zgodę na budowę tego typu domu ( patrz warunki zabudowy dla swojej okolicy ). Płaski dach w naszych warunkach klimatycznych, przy zbyt obfitych opadach śniegu może stwarzać problemy. Projektów z płaskimi dachami jest niewiele, ale szperając w katalogach na pewno coś znajdziesz.Ja polecam projekty p. Strzeleckiej ( parterowe ale z poddaszem nieużytkowym ) Wwa tel. 0 22 658 25 65, 658 40 65.PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 09.09.2004 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 Do tego w warunkach zabudowy, tych podmiejskich dostaniesz około 20% powierzchni działki.No i dochodzi jeszcze jej szerokość jeżeli dom będzie rozłozysty.A kuknij na Rodzinny z kolekcji Muratora. W wydaniu 2 ma antresole nad częścią public i bardzo ładnie odgrodzoną część privet. Mozna go podzielić na etapy co też może być plusem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 09.09.2004 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 Poszukaj w Archipelagu.Pamiętam taki projekt o nazwie Luka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 09.09.2004 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 dom o takiej powierzchni parterowy moze byc swietnie zrobiony, dach nie musi byc tez koniecznie calkiem plaski, niektorzy boja sie dachow plaskich, ale mozna zastosowac przeciez dach o niewielkim spadku z normalnym okapem. dom o takiej powierzchni bedzie musial miec albo dosc rozbudowaną bryle, albo patia (dobrze zaprojektowane sa naprawde rewelacyjne). Ciezko Ci bedzie znalezc ideal w katalogach, pokus sie moze o indywidualny... tylko pamietaj, ze wybor projektanta to tez wazna rzecz... tylko prosze, nie naskakujcie na mnie ze jestem architektem i probuje dac zarabiac kolegom po fachu... powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 09.09.2004 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 Tak na szybko -> tutaj albo tutaj - nastepny moj dome bedzie wlasnie cos w tym stylu Neptunek, gratuluje nowych wyborów , rzadko mozna znalezc tak budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiunia 10.09.2004 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2004 dzieki, dzieki, dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts