cieszynianka 09.05.2009 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 Są takie. W opisie lub w nstrukcji jest napisane czy dane urządzenie może pracować na dostarczonej ciepłej wodzie czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
futro 06.08.2009 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Użytkuję taką zmywarkę marki AEG od prawie 2 lat wtedy była to jedna z nielicznych, jeśli wręcz nie jedyna zmywarka przystosowana do poboru ciepłej wody. Spisuje się bez zarzutu, jednak warto mieć zainstalowaną cyrkulację ciepłej wody, bo w przeciwnym wypadku zmywarka będzie sobie dogrzewać wychłodzoną wodę z rur.Pralek na rynku faktycznie jak na lekarstwo - te bąbelkowe podobno robi Daewoo. O innych nie słyszałem.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benior 12.05.2011 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Podbijam temat bo jest dość stary. Czy zna może ktoś modele pralek i zmywarek z podłączeniem ciepłej wody. Jestem bardzo ciekawy jak to się sprawdza w codziennym użytkowaniu. Mam zamiar zainstalować solary i bardzo chciałbym wykorzystać tą ciepłą wodę. Osobiście preferuję marki SIEMENS, ELEKTROLUX, AEG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 15.06.2013 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 Podbijam temat. Czy zna może ktoś modele pralek i zmywarek z podłączeniem ciepłej wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 15.06.2013 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 O znalazłem zmywarkę Siemens SN66M033 eu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 17.06.2013 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 O znalazłem zmywarkę Siemens SN66M033 eu! ... i co teraz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 17.06.2013 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 ... i co teraz ? A co wnosi twój post do tematu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 17.06.2013 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Czekam na konkretny argument popierający zachwyt faktem znalezienia zmywarki z podłączeniem ciepłej wody i wywód udowadniający oszczędności z tego powodu, który obalę z łatwością jak pierwszą "pięćdziesiątkę" na imprezie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 17.06.2013 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Czekam na konkretny argument popierający zachwyt faktem znalezienia zmywarki z podłączeniem ciepłej wody i wywód udowadniający oszczędności z tego powodu, który obalę z łatwością jak pierwszą "pięćdziesiątkę" na imprezie TEMATEM WĄTKU JEST: PRALKA, ZMYWARKA z opcją podłaczenia ciepłej wody Więc takową podałem. Ale proszę przedstaw swoje wywody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 18.06.2013 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 TEMATEM WĄTKU JEST: PRALKA, ZMYWARKA z opcją podłaczenia ciepłej wody Więc takową podałem. Tylko nadal nie bardzo rozumiem po co - temat odkopany sprzed dwóch lat i sam sobie odpowiedziałeś - zakładając, że pytasz czy ktoś zna takie modele - chcesz takie coś kupić... a wtedy: Ale proszę przedstaw swoje wywody. Żadna oszczędność bo zmywarka jak i pralka i tak tą wodę podgrzewa - zwłaszcza jeśli weźmiemy pod uwagę wydajność grzałek w zmywarkach/pralkach, koszt zakupu takiego modelu oraz chociażby w zmywarkach - fakt że nie wszystkie programy korzystają z podłączonej ciepłej wody Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 18.06.2013 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 ... Żadna oszczędność bo zmywarka jak i pralka i tak tą wodę podgrzewa - zwłaszcza jeśli weźmiemy pod uwagę wydajność grzałek w zmywarkach/pralkach, koszt zakupu takiego modelu oraz chociażby w zmywarkach - fakt że nie wszystkie programy korzystają z podłączonej ciepłej wody Pozdrawiam Większość pranie robię w 30 lub 40 stopniach to niby co ma podgrzewać? A po za tym lepiej podgrzać o 5 czy 10 stopni niż o 30-40. Koszt instalacji jest pomijalny bo i tak ciągnę rurki. Co do kosztów urządzenia to jeszcze nie robiłem porównania. Jeżeli cena będzie faktycznie sporo wyższa to może się nie opłacać. Nie wiem co masz na myśli: "zwłaszcza jeśli weźmiemy pod uwagę wydajność grzałek" ? Planuje ogrzewanie na węgieł więc po co ma mi się marnować woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 19.06.2013 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Nie wiem co masz na myśli: "zwłaszcza jeśli weźmiemy pod uwagę wydajność grzałek" ? Różnica zużycia energii przy podłączeniu do ciepłej wody wynosi max. 0,3kWh na cykl. (dla wskazanego modelu ok. 0,22kWh) zakładając mycie codziennie - rocznie przekłada się to na oszczędność rzędu 50-60 PLN Planuje ogrzewanie na węgieł więc po co ma mi się marnować woda. I jak rozumiem węgiel masz za darmo i będziesz palił nim cały rok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 26.06.2013 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Różnica zużycia energii przy podłączeniu do ciepłej wody wynosi max. 0,3kWh na cykl. (dla wskazanego modelu ok. 0,22kWh) zakładając mycie codziennie - rocznie przekłada się to na oszczędność rzędu 50-60 PLN I jak rozumiem węgiel masz za darmo i będziesz palił nim cały rok... Węgiel nie za darmo, ale taniej niż prąd. A w lato jeżeli nie będę miał kolektorów słonecznych to też będę podpalał wieczorami żeby była ciepła woda do kąpieli np. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 28.06.2013 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Może warto jest zastanowić się także na zmywarką AEG F99015VI0P... Posiadam taki model i jak dotąd żadnych kłopotów nie miałem, dlatego jestem bardzo zadowolony z tego urządzenia i jak najbardziej polecam każdemu kto lubi niezawodność. Cena widzę dość wysoka. A po co link do sklepu wystarczyło podać samą nazwę zmywarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 28.06.2013 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Ów link był jedynym powodem napisania cytowanego przez Ciebie posta Podobnie zresztą, jak i dwóch pozostałych tego użytkownika, wszystko już usunięte. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Semafori 04.09.2014 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Można zaryzykować i podłączyć ciepłą wodę zamiast zimnej, bo woda jest podgrzewana do urządzenia do danej temp i więcej nie jest nagrzewana także tu grzałka będzie po prostu o wiele szybciej się wyłączać. Pozostaje kwestia gwarancji, jak przyjedzie serwis o zobaczy coś takiego to będzie miał podstawe żeby unieważnić gwarancję nawet jak będzie chodzić o coś zupełnie innego niż grzałka. Także lepiej żeby serwis tego nie zauważył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts