replo 12.06.2017 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2017 Witam, Za jakis czas bede ukladal plytki na podlogach. Wszedzie mam ogrzewanie podlogowe. Mam jeden problem w wiatrolapie. Moze ktos ma sprawdzone rozwiazanie mojego problemu. Przed montazem drzwi wejsciowych zrobilem nadlewke betonowa zazbrojona jakimis pretami.Nadlewka pod drzwi jest jakis cm nizej niz gorna warstwa jastrycha oraz jest zrobiona na cala grubosc muru (25cm). Drzwi zostaly wstawione i zlicowane z zewnetrzna czescia muru. Teraz miedzy wewnetrzna czescia muru i drzwiami jest wneka na glebokosc ok 12 cm i szerokosc ok 100 cm. Dylatacja od jastrycha biegnie wzdluz wewnetrznej czesci sciany (nie wchodzi we wneke ze wzgledu na wczesniejsza nadlewke). Jestrych bedzie ogrzewany natomiast ta 12cm nadlewka juz nie. Czym kleic plytki na laczeniu tych dwoch powierzchni tak aby plytka mi nie pekla po kilku sezonach grzewczych? PozdrawiamAndrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brylekpl 12.06.2017 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2017 Witam, Za jakis czas bede ukladal plytki na podlogach. Wszedzie mam ogrzewanie podlogowe. Mam jeden problem w wiatrolapie. Moze ktos ma sprawdzone rozwiazanie mojego problemu. Przed montazem drzwi wejsciowych zrobilem nadlewke betonowa zazbrojona jakimis pretami.Nadlewka pod drzwi jest jakis cm nizej niz gorna warstwa jastrycha oraz jest zrobiona na cala grubosc muru (25cm). Drzwi zostaly wstawione i zlicowane z zewnetrzna czescia muru. Teraz miedzy wewnetrzna czescia muru i drzwiami jest wneka na glebokosc ok 12 cm i szerokosc ok 100 cm. Dylatacja od jastrycha biegnie wzdluz wewnetrznej czesci sciany (nie wchodzi we wneke ze wzgledu na wczesniejsza nadlewke). Jestrych bedzie ogrzewany natomiast ta 12cm nadlewka juz nie. Czym kleic plytki na laczeniu tych dwoch powierzchni tak aby plytka mi nie pekla po kilku sezonach grzewczych? Pozdrawiam Andrzej nie klej na laczeniu. wzdloz laczenia zrob spoine. bedzie pewne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
replo 12.06.2017 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2017 Hej, Jest to jakies rozwiazanie. Problem w tym ze chcemy uklac w tzw jaskolke. I taka dodatkowa fuga nie bedzie wygladala zbyt estetycznie. Jakies inne pomysly? PozdrawiamAndrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 12.06.2017 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2017 Do klejenia użyj kleju spełniającego co najmniej normę C2 S1 , np Mapei Keraflex . Ale zanim to zrobisz , zamontuj warstwę poślizgową pomiędzy płytką a podłożem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
replo 14.06.2017 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2017 Dzieki vadiol, Powiedz mi jeszcze czy ta warstwa poslslizgowa mozna polozyc folie budowlana tylko na ta nadlewke czy trzeba polozyc z jakim naddatkiem na jastrych, a ten klej to tylko na te plytki ktore beda przez to laczenie przechodzily czy na calej podlodze? PozdrawiamAndrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 15.06.2017 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2017 w tym wąskim i krótkim miejscu nic się nie stanie. Użyj tego samego kleju jak na ogrzewanie podłogowe. Przed układaniem płytek podkład podłogowy powinien mieć wilgoć resztkową na poziomie <1,5% cementowy a anhydrytowy <0,3%. Zależnie od wielkości płytek dobiera się także szerokość fugi szczególnie ważne na ogrzewaniu podłogowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts