Muskat 12.06.2017 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2017 Witam, jesteśmy na etapie projektu w którym nie uwzględniono paneli fotowoltaicznych. Nie zamierzamy ich montować podczas budowy lecz w przyszłości po zamieszkaniu tak. Proszę o informację ile miejsca jest wymagana we wnętrzu budynku do podłączenia takiej instalacji. Budynek bez komina. Czy montować jakiś "pion" z kanałem łączącym kotłownię na parterze ze stryszkiem? W jaki sposób najlepiej przewidzieć miejsce na przyszłą instalację by nie "rujnować" ścian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michalgosc 12.06.2017 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2017 Jestem po elektryce pytałem w firmie ktora zajmuje sie fotowoltaniką polecili wypuścić peszel fi40 od rozdzielni gdzieś na stryszek i wygospodarować 1m2 wolnej sciany tak tez zrobilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts