samotnik 12.06.2017 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2017 Muszę podnieść skrzydło, bo ociera dołem o ramę. Niestety wykończeniowcy nasypali pyłu z gładzi do okuć i klapa - nie jestem w stanie go usunąć, dopóki skrzydło jest zamontowane, za trudny dostęp. Niestety nie daję rady zdjąć skrzydła. Jest ono nieuchylne ("bierna" część dwuskrzydłowych drzwi tarasowych) i ma sworzeń. Wybijam ten sworzeń w dół śrubokrętem i młotkiem, ale wychodzi do 1/3 i koniec. Mogę go potem wbić z powrotem. Próbowałem dwa razy, za każdym razem zatrzymuje się w tym samym miejscu. Co robię źle? Okucia Roto NT. P.S. Czy wybijanie jest właściwym sposobem? Szukałem jakichś porad w internecie i tam piszą o tym, żeby sworzeń "wypchnąć" od góry albo wyciągnąć od dołu palcami. No sorry, ale u mnie jest dużo za duży opór... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 12.06.2017 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2017 Może cięzar skrzydła Ci wykrzywia zawias i blokuje trzpień. Weż 2 osobę niech odciąży zawias podtrzymując skrzydło. A co do samej regulacji to zazwyczaj pogrzebanie wiertłem 3 lub 4 w otworze n imbus pomagało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 12.06.2017 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2017 Czasem atwiej wyciągnąć trzpień gdy skrzydło jest w pozycji zamkniętej. W wersji "pro" uzywa sie czerwonej klamki Roto która ma przystosowaną do wyciąganie końcówkę. Jeśli obciera bliżej środka, to czasem lepsza może się okazać regulacja na rozwórce (przy górnym zawiasie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 13.06.2017 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 Kupic gruszke do lewatywyZdjac oslonke dolnego zawiasuWaskim srubokretem, gwazdziem czymkolwiek ostrym wydlubac zapraweGruszka co chwila wydmuchiwac syf jaki zistawili tynkarzeTa metoda oczyscic gniazdo do regulacjiWlozyc ampul 4Podniesc skrzydlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 14.06.2017 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2017 Zdecydowanie lepsze jest powietrze w sprayu (w komputerowym za 10zł), bo gruszką to można zrobić co najdalej to do czego została stworzona . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samotnik 14.06.2017 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2017 Sworznia nie udało mi się wybić, ale oczyściłem regulację grzebiąc wiertłem (świetny patent) i odsysając odkurzaczem. Tak czy siak, Petecki na Bluevolution, skrzydło otwarte może trzy razy od zamontowania rok temu opadło poza zakres regulacji, trzeba rozszklić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Okse 14.06.2017 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2017 Zdecydowanie lepsze jest powietrze w sprayu (w komputerowym za 10zł), bo gruszką to można zrobić co najdalej to do czego została stworzona . Gruszka tańsza i wielorakiego zastosowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts