Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

fuga epoksydowa na gresie polerowanym

Recommended Posts

Witam serdecznie ma ktos pomysl jak zmyc slady wokol fug na takim gresie? uzylem juz fila deterdek polecali mi w sklepie i nie ruszylo nic nawet bez rozcienczania probowalem + szorowanie, dokladnie tak samo jak bylo, jest to osad/nalot na gresie, prosze o jakies wskazowki, cena nie gra roli moge kupic kazdy plyn za kazda cene byle to ruszylo

Sam skrobałem żyletką smugi, używałem wielu środków ponoć dedykowanych i nic. U mnie w łazience fachowiec po powierzchownym, byle jakim przetarciu fug zostawił odbicia trampek na płytce drewnopodobnej. Widoczne są przy odpowiednio padającym świetle. Oczywiście zauważyłem je zaraz przed wprowadzką :bash: Nic nie pomogło, rynce opadają.

Raczej nic to nie da . Gres polerowany powinien być zaimpregnowany przed fugowaniem . W przypadku stosowania fugi cementowej , da się go uratować , bo są specyfiki dedykowane . Ale przy epoksy masz duży problem . Nie sądzę , abyś znalazł kogoś , kto skutecznie usunie ten nalot , nie niszcząc przy tym powłoki płytek .

• 6 months później...

Można spróbować wyczyścić to padem ręcznym do usuwania różnych polimerów na posadzkach (też tego typu powierzchnie) są niedrogie- 5,80 szt i warto spróbować.

Link - http://allegro.pl/etc-pad-reczny-do-czyszczenia-najwyzsza-jakosc-i6050097420.html?reco_id=40d7622a-f926-11e7-ab97-246e96104760

pady.jpg

Edytowane przez jnow1

Acetonem to chyba tylko świeże ślady póki się nie utwardzi potem to tylko mechanicznie na przykład gąbka polerska + pasta polerska nawet taka do samochodu na grubsze to tylko skrobak i modlić się żeby nie zrobić rys (aczkolwiek szybę w oknie dachowym z gruntu akrylowego tak wyczyściłem) a jak nie puści to zostaje chyba tylko dysk z filcem i politura do szkła np.Hartpolish fg50(sproszkowany Ce0/2 -tlenek Cezu) Edytowane przez mariusz05