Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wycena na Pompę ciepła ?????

Greli

Recommended Posts

Przede wszystkim bezawaryjna ekonomiczna chciałbym żeby miała chłodzenie pasywne możliwość monitorowania obsługi przez Internet.

Jeżeli jest możliwość znalezienia innej firmy tańszej dobrej to dlaczego nie pewnie że taką wybiorę.

Wcześniej chciałem zamontować piec na pelet i jak pytałem się na forum to pisano że windhager najlepszy oczywiście najdroższy oczywiście szukałem tańszych inny firm ale pisano że komfort i wykonanie bezawaryjno solidność to windhager

Kończąc jeżeli znajdę tańsze dobre to pewnie że wolę taka wziąć

• Odpowiedzi 129
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Okobar a jak Tobie sprawdza się ta pompa

Ja w tym nie siedzę i wiem tylko że nibe jest najlepsze

Nieznana pompy GHS czy są awaryjne jaka wydajność mają

Jak długa są na rynku

Na pewno zadzwonię do nich żeby przygotowali wycene

no to po kolei

sprawdza mi się bardzo dobrze, nawet na forum umieszczam linka do mojego podsumowania zużycia prądu :p

nibe nie jest najlepsze, powie ci o tym każdy użytkownik np. ivt (i na odwrót) :p

GHS to firma instalatorska-serwisowa, ona nie robi własnych pomp

zajrzyj do nich na stronę, zadzwoń pogadaj

:p

Dostałem ofertę dużo korzystniejszą na kompleksowe zamontowanie pompy firmy smartheat bravous 012i internetowa.

Czy ktoś może mi poradzić czy jest to dobra pompa, czy jest to znana firma

Szukam na forum ale niestety nic nie mogę znaleźć.

Inwerterowa

Edytowane przez Tomaszs131
Łączenie postów.

A może znacie jakieś firmy instalatorów godnych polecenia

Którzy mogą wykonać takie przyłącze wraz z PC za rozsądną pieniadze

Witam, korzystałeś może z oferty wyceny urządzeń firmy Viessmann? Zawsze możesz porównać kilka ofert, a nasze zapytanie ofertowe jest bezpłatne, więc nie zaszkodzi spróbować.

Jak masz pytania o konkretne urządzenia - służę pomocą!

Chociaż dla mnie to konkurencja , ale szczerze powiem bierz , nie zawiedziesz się .

Ale możesz też się zwrócić do Viessmanna , ja tak zrobiłem jak się budowałem , dostałem wycenę na pc zwykłego,,parcha" na 80k czy 90K

Ile lat temu to było? Jaki budynek?

Proszę podawać szczegółowe informacje - inwestycja inwestycji nierówna.

Poza tym, zapytać o wycenę może każdy - jak pisałem wcześniej - to nic nie kosztuje i do niczego nie zobowiązuje.

Dostałem ofertę dużo korzystniejszą na kompleksowe zamontowanie pompy firmy smartheat bravous 012i internetowa.

Czy ktoś może mi poradzić czy jest to dobra pompa, czy jest to znana firma

Szukam na forum ale niestety nic nie mogę znaleźć.

mam ich 8, słabszą... i jestem zadowolony

a na forum jest topik użytkownikow smartheata :p

Poza tym, zapytać o wycenę może każdy - jak pisałem wcześniej - to nic nie kosztuje i do niczego nie zobowiązuje.

Odpuść sobie , któryś raz z rzędu dostaję takie pytanie od Konsultant Viessmann-a , rozumiem że konsultant est en sam , tylko zmenia się osoba która kryje się za tym nickiem ,. Jakieś 8 lat temu od przedstawiciela Viessmann-a ze Szczecina na ul. PomorskIej , jakoś strasznie jełopowaty/zaroaumały mi się wydał w bezpośredniej rozmowie w jego biurze.

Edytowane przez Tomaszs131
korekta linku

A pc gruntowa z DZ i GZ dm po podłodze 140 m2 użytkowa 106M 2 . dom mocno energooszczędny/ MI całość się udało ogarnąć za ~`18K .

Szczerze nie mam pojęcia

Jak już pisałem wcześniej o nibe słyszałem a innych firm nie znałem na nibe też dostałem dobra ofertę, tylko że ta smarthead

Jest inwerterowa jak mi facet wytłumaczył chodzi o to ze ta pompa

Pracuje płynniej i ekonomiczniej i że warto zainwestować

Po prostu chciałbym mieć dobre urządzenie, które mi posłuży bezproblemowo przez lata mimo wszystko to są duże pieniądze

Dlatego zależy mi na dobrym urządzeniu