idzisz 13.06.2017 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 Witam serdecznie, Mimo 2 wizyt dziennie na budowie i sprawdzaniu czego się tylko da, nie udało mi się dopilnować budowlańców w temacie ściany szczytowej i zrobili mi ją pod złym kątem - wysokość ściany szczytowej dobra, wysokość ściany kolankowej dobra, ale nie zrobili jej pod takim kątem żeby wyszedł "uskok" na murłatę. Zobaczcie: I teraz tak: na pewno minimalnie zmienia się kąt dachu, bo murłata jest na swoim miejscu, ale podłużnica wyjdzie trochę niżej (pewnie jakieś 10 cm). Po drugie powstaje szczelina do uzupełnienia (np. styropianem). I teraz pytanie, czy ktoś spotkał się z podobnym błędem (czytaj: partactwem)? Na ściance szczytowej jest wieniec, myślałem już o takich rozwiązaniach jak nadlanie tych 10 cm żeby wyszło jak ma być, ale to już jednak nie monolit. Z góry dzięki za jakieś rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admiralbar 13.06.2017 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 Kliny z suporeksu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idzisz 13.06.2017 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 Kliny z suporeksu ? Dzięki za odpowiedź. Czyli mówisz, żeby nie nadlewać tylko z tym minimalnie innym kątem położyć i uzupełnić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 13.06.2017 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 Ale pamiętasz żeby cały szczyt był obniżony na ocieplenie? Może deko wiecej go tam daj i po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARTUR_EMI 13.06.2017 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 A może niech wytną miejsce na murłatę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts