busta3436 13.06.2017 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 Witam, Kupiłem od rolnika ziemię rolniczą wraz z projektem budowlanym i wszelkimi zezwoleniami. Przeniosłem zezwolenie na budowę na siebie, otrzymałem je bez informacji o wyłączeniu z produkcji rolnej. Nikt nie poinformował mnie, że nie będąc rolnikiem takowe powinienem uzyskać. Jak wybrnąć z sytuacji najmniejszym nakładem finansowym oraz czy można rozwiązać problem bez konieczności uzyskania wszelkich zezwoleń ponownie? Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 13.06.2017 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 (edytowane) A PNB jest na zabudowę mieszkaniową czy siedliskową? Wg mnie wyłączenie powinno być przed PnB Edytowane 13 Czerwca 2017 przez Bejaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
busta3436 13.06.2017 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 'zabudowa zagrodowa' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 13.06.2017 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 'zabudowa zagrodowa' Taka zabudowa jest tylko dla rolników jeśli nim nie jesteś to nowe PnB. A jak jesteś to budujesz na podstawie papierów które masz bez wyłączania. Przepisali PnB na zagrodę nie rolnikowi???Może WZ przepisałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
busta3436 13.06.2017 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 Taka zabudowa jest tylko dla rolników jeśli nim nie jesteś to nowe PnB. A jak jesteś to budujesz na podstawie papierów które masz bez wyłączania. Przepisali PnB na zagrodę nie rolnikowi???Może WZ przepisałeś? Przepisali PnBw, mam nawet dzienniki budowy i pieczęć, że decyzja jest ostateczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 13.06.2017 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 Przepisali PnBw, mam nawet dzienniki budowy i pieczęć, że decyzja jest ostateczna Do czego w takim razie potrzebne jest to wyłączenie? Idziesz z dziennikiem i zgłaszasz budowę do PINB u wyłącza się z produkcji rolnej przed wydaniem PnB tutaj był to rolnik i nie musiał , jeśli przepisali pozwolenie to teraz chcą odrolnienie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
busta3436 13.06.2017 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 Zgłosiłem budowę do PINB, urząd nie upomina się o wyłączenie, przynajmniej jeszcze. Ale zauważył to geodeta oraz bank. Chce uniknąć sytuacji gdy wybuduje się, przyjdzie do odbioru i okaże się, że trzeba wyłączyć grunt z produkcji rolnej. Ochrona środowiska policzy sobie całą działkę i zakopie się pod fundamentami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 13.06.2017 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 Zgłosiłem budowę do PINB, urząd nie upomina się o wyłączenie, przynajmniej jeszcze. Ale zauważył to geodeta oraz bank. Chce uniknąć sytuacji gdy wybuduje się, przyjdzie do odbioru i okaże się, że trzeba wyłączyć grunt z produkcji rolnej. Ochrona środowiska policzy sobie całą działkę i zakopie się pod fundamentami. Nie bardzo rozumiem, co ma dać to wyłączenie budujesz budynek w zabudowie zagrodowej, i taką geodeta nanosi na mapie do odbioru budynku na to masz pozwolenie skoro je przepisali widocznie tak można ..... Co do banku nie mam pojęcia, jak zabezpieczają się w takim przypadku. A konkretnie geodeta i bank jakie widzą problemy czy zagrożenia w obecnej sytuacji? A jak ma to być budynek jednorodzinny to nowa WZ i nowe PnB bo chyba MPZP na tym terenie nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
busta3436 13.06.2017 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 Geodeta zasugerował, że powinno być wyłączenie oraz nowe WZ i PnB. Obawiam się, że po prostu omylnie wydano mi PnB, a składając na nie wniosek oświadczałem przecież, że nie wnoszę żadnych zmian. Więc stąd może z góry traktują mnie jako osobę uprawnioną do budowy w zabudowie zagrodowej i tego nie weryfikują. Widzę, że muszę po prostu udać się do źródła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts