mejtra 14.06.2017 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2017 (edytowane) Cześć Otrzymałem od wykonawcy wycenę na wykonanie 293 m2 ścian zew. oraz 73 m2 wew. na kwotę 104 tys netto w systemie energobloku z keramzytu. Czy ktoś budował może w tym systemie? Wymiary proponowanego bloczka 960 sz x 300 wys x 190 gł Cena obejmuje także wykonanie podciągów, wieńca,10 stopniowych schodów + 1 komin Wykonawca próbuje przekonać mnie lepszą akustycznością oraz izolacyjnością w porównaniu do ytonga 24 cm( ściana 2 W ). Otrzymałem informację, że cena takiego bloczka to 22,10. Wychodzi, że na m2 takich bloczków wchodzi około 3,4 ~ czyli za całość 28 tys. materiał. Mam wrażenie, że ta cena jest lekko powiedziawszy kosmiczna Czy ktoś może wyprowadzić mnie z błędu ? Poniżej przeklejam parę danych z karty produktu. Całość jest wypełniana pianką. Masa elementu : 72 kg Wytrzymałość na ściskanie (prostopadle do powierzchni kładzenia 960x190 mm) : 10,5 N/mm2 Absorpcja wody 5,9 g/(m²s) Izolacyjność od bezpośrednich dźwięków powietrznych: - gęstość brutto w stanie suchym - kształt i budowa 1250 kg/m3 Jak wyżej Ekwiwalentny współczynnik przewodzenia ciepła λ10,dry 0,58 W/mK wg EN 12667 Izolacyjność akustyczna Rw (ściana obustronnie otynkowana – tynk cementowo-wapienny) 54 dB Edytowane 14 Czerwca 2017 przez mejtra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mejtra 14.06.2017 22:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2017 Czyżbym był pierwszy tutaj z taką technologią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts