redblack 14.06.2017 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2017 Znalazłem dwie fugi epoksydowe:- Litokol Litochrom STARLIKE- Kerakoll Fugabelladla których producenci deklarują, że nadają się na ogrzewanie podłogowe. Mam jednak obawy, czy faktycznie pod względem elastyczności są one na takim samym poziomie co cementowe. Brak jest norm dla cechy elastyczności tak jak np. przy klejach. Jakie są Wasze doświadczenia i przemyślenia w tym zakresie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 14.06.2017 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2017 Mam u siebie w łazienkach epoksyd Kerakoll. Po pierwszym sezonie grzewczym nic niepokojącego nie zauważyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 15.06.2017 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2017 w tym przypadku waźne jest aby wilgoć resztkowa podłoża była w granicach maksimum 1,5% dla podłoża cementowego i maks.0,3% dla anhydrytowego. Tylko nadmierna wilgotność (woda) w podłożu zamieniona w parę (podgrzana) może zniszczyć i fugi i okładzinę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts