Hubert S. 17.06.2017 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2017 Cześć, mam prośbę o udzielenie porady w zakresie malowania desek na wiacie garażowej. Część z nich jest stara, natomiast pozostałe deski zostały dopiero przymocowane i pomalowane olejem Koralan Holzol. Nowe deski wykonane są ze świerku skandynawskiego. Niestety kolor nowych desek ewidentnie odbiega od koloru starych. Chciałbym przynajmniej z zewnątrz pokryć wszystkie deski farbą w jednolitym kolorze. Czy w tym celu mogę użyć impregnatu do drewna Sadolin classic? Czym najlepiej pomalować stare i nowe deski, tak żeby uzyskać jednolity efekt? Proszę o Wasze wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 19.06.2017 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2017 Idealnie było by te stare deski zeszlifować, w tej chwili one pokryły się taką patyną i pomalowanie tego czymkolwiek innym niż farba kryjąca nie da dobrego efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elizakoc 19.05.2023 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2023 Chciałabym przemalować deski na wiacie garażowej na biały kolor. Deski aktualnie pokryte są grafitowym impregnatem Vidaron. Co byście polecili? Myślałam o emalii olejno - ftalowej, ale nie wiem czy to dobry pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts