Micam 30.11.2001 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2001 W jaki sposob zabezpieczyc wode w kranie przed zamarznieciem w nieogrzewanym budynku tak aby mozna bylo z niej korzystac.Czy dostepne sa na rynku jakies maty grzejne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zugajm 03.12.2001 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2001 Prawdopodobnie jedynym wyjściem jest zastosowanie przewodów grzewczych takich jakie stosuje się w instalacjach przciw oblodzeniowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zugajm 04.12.2001 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2001 Odwiedź stronę http://www.luxbud.com.pl Napewno znajdziesz tam coś na temat zabezpieczenia instalacji wodnej przed zamarzaniem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek M. 10.12.2001 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2001 Ja szczelnie zamknąłem dom, zawinąłem rury wełną mineralną i od czasu do czasu zapalam w "kozie". W środku jest powyżej zera, ale dom mam ocieplony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zugajm 20.12.2001 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2001 Jest tylko jeden problem w przedstawionym przez ciebie rozwiązaniu - ktoś musi czsem napalić w kozie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Micam 21.12.2001 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2001 Dzieki za podanie adresu tej strony. Zawartosc jest naprawde bardzo interesujaca. Dzieki za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek M. 30.01.2002 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2002 Odwołuję to co napisałem powyżej. Napalenie raz na jakiś czas w kozie to nie problem. Dwa tygodnie temu silny wiatr otworzył mi niedomkniete drzwi na balkon. Wszystko szlak trafił. Nie pomogło ocieplenie, palenie w kozie - w środku miałem minus 5 stopni. To i tak niewiele bo na zewnątrz było minus 20. Trochę pomogło okrywanie styropianem. Dzięki temu woda tylko zamarzła, a nie rozsadziła zaworu. NA SZCZĘŚCIE!! Ale przeszedłem poważne stresy. Koledze rozsadziło zawór, przez dwie godziny (tylko tyle lała się woda po rozmarznięciu zaworu a przed jego przyjazdem). Możecie sobie wyobrazić jak wygląda dom zalany wodą w środku zimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziel 30.01.2002 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2002 Polecam kabel SELFTEC z oferty firmy ELEKTRA (ma stronę).Jest to kabel grzejny samoregulujący fabrycznie zakończony i wyposażony w zwykłą wtyczkę, co pozwala założyć go "nieelektrykowi".Przy dobrym ociepleniu rur i zaworów pianką czy też wełną potrzebuje bardzo niewiele energii. W nieogrzewanym domu, w którym było prawie tak samo zimno jak na dworze, licznik nakręcił zaledwie 1 kWh!Niestety, mądry Polak po szkodzie, kabel kupiłem jak mróz rozsadził zawór główny i wodomierz ...a propos, czy ktoś przechodził procedurę wymiany wodomierza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts