Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Urządzenie kawalerki 30 m2

Dragon40

Recommended Posts

Są tam już jakieś meble, czy mamy strzelać w ciemno z doradzaniem? ;)

Co jest dla Ciebie niezbędne? Będziesz dużo gotował w domu?

Mebli nie ma żadnych, więc wszystko muszę zakupić.

Gotować dużo nie będę, właściwie tylko kolacje i obiady w weekendy

f775aca2f0d4c4b3med.jpg

Bardzo dziękuję za propozycję, ale jak wspomniałem na początku nie ma możliwości ingerencji w konstrukcję (ściany muszą pozostać bez zmian).

Edytowane przez Dragon40

Skoro nie można wyburzyć to może można dobudować?

W miejscu kuchni zrobić kuchnio-jadalnię z meblem, które w dzień posłuży jako siedzisko a w nocy jako spanie. Drugie pomieszczenie przedzieliłabym za pomocą panelowych drzwi przesuwnych (fioletowa linia) na dwa pomieszczenia każde z oknem. W tym mniejszym albo sypialnia a nad wezgłowiem łóżka miejsce do przechowywania tak jak w załączniku (ale wymagałoby to dobudowania ścianki). Łóżko w sypialni 200 cm na 140 cm.Na stolik nocny nie będzie miejsca , ale chociaż te górne szafki nad łóżkiem by były na ubrania, książki ( nic nie piszesz o swoich potrzebach, stylu życia). Albo zamiast sypialni to garderoba bo miejsce na przechowywanie musi być.W przedpokoju czerwona linia to miejsce wieszania kurtek, a turkusowa szafka na buty , a w dolnej części tej szafki miejsce na odkurzacz.Łóżko w sypialence powinno być do ściany lewej , ja je niepotrzebnie skróciłam.Wejście do pokoju z telewizorem na szerokość 90 cm a nie 105 cm. Nad miejscem do spania w pokoju z telewizorem takie same półki z frontami jak w sypialence nad łóżkiem.

propozycja kawalerki.JPG

nad łóżkiem.jpg

Edytowane przez Sylw.