SledgehammerPL 18.06.2017 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2017 Musiałem zrobić sam wentylację mechaniczną szybko. Więc kupiłem w Castoramie rury PCV fi 125/100 łączniki, wentylator kanałowy - i jest ok jeśli chodzi o wentylację. Ale niestety słuchać stały szum.. Zastanawiam się, czy jeśli wymienię rury na kanał elastyczny aluminiowy albo na spiro to czy będzie ciszej, czy głośniej, nie bardzo mam ochotę eksperymentować - najdłuższy odcinek rury ma 5m jeśli ma to znaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 18.06.2017 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2017 tłumik o taki: https://www.ecofanet.com.pl/sr-125600-tlumik-akustyczny-p-2153.html kawalek kanału elastycznego g. daje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SledgehammerPL 18.06.2017 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2017 A w którym miejscu się to daje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 19.06.2017 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2017 pomiędzy wentylatorem a miejscem które chcesz wyciszyć czyli anemostatem/ kratką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts