krzysztof.59 18.06.2017 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2017 (edytowane) Jutro jest poniedziałek, to najlepszy dzień by rozpocząć prace związane z adaptacją poddasza na " tymczasową powierzchnię użytkową". Nazwę ową powierzchnię jako "TPU" bo do osiągnięcia powierzchni mieszkalnej jeszcze bardzo, bardzo daleka droga. Zakładam ten temat bo mam kilka problemów które muszę sam rozwiązać - dotyczą przygotowania ścian i ocieplenia dachu. Jak już napisałem w tytule planuję większość prac zrobić samodzielnie. Na początek będzie to zadaszenie klatki schodowej - jeśli podołam, ruszę na "podbój" prawie 10 razy większej powierzchni. To tyle tytułem wstępu. Zamieszczę kilka zdjęć by mi łatwiej było sprecyzować problem. Mam nadzieję, że zdjęcie jest w miarę czytelne. Te moje pytania a właściwie prośby o pomoc w znalezieniu rozwiązania na moje problemy są następujące : 1. Na zdjęciu widać, że oznaczona jako 1 folia paroprzepuszczalna ( niebieska) na zakładce nie dolega do siebie - czy to jest problem, jeśli tak to jak mu zaradzić?? 2. Kantówka oznaczona jako 2 ma wysokość 16 cm - czy wata izolacyjna tej grubości wystarczy na docieplenie?? 3. Belkę oznaczoną 4 pewnie powinienem nazwać murłatą? Jak się ten element "obrabia"?? Czy powinno się ją czymś pomalować? 4. Element oznaczony 3 to kilkucentymetrowy styropian - czy trzeba go czymś uszczelnić?? Byłbym bardzo wdzięczny za podpowiedź gdzie ewentualnie znajdę odpowiedzi na moje "problemy" bo tak w miarę pisania widzę, że tych pytań będę miał jeszcze sporo. Edytowane 18 Czerwca 2017 przez krzysztof.59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts