KrzysiekSw 10.09.2004 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2004 Coś tam znalazłem w starych postach, ale mam jeszcze pewne wątpliwości...... Przymierzam się do izolacji tarasu nad garażem (garaż "przyklejony" do domu). Mój problem wygląda tak: 1. Dom w technologii 3-warstwowej 24 BK + 10 styr + 12 BK, garaż 1-warstwowy (24 BK). 2. Strop nad garażem w technologi Teriva - belki przecinają izolację styropianową budynku i posadowione na 24 BK - ściana wewnętrzna w budynku. Garażu narazie nie ocieplam, jakby mi przemarzały belki, to chcę rzucić z 5-kę styropianu w przyszłości. Przed izolacją chcę zrobić gzyms na obrzeżu tarasu, obrobić blachą i założyć rynny - gzyms ma umożliwić dorzucenie kiedyś styropianu. A teraz izolacja tarasu ( według koncepcji KrzyśkaSw): 1. Folia. 2. 10 cm styropian 3. Folia. 4. Zbrojenie podłoża. 5. Wylewka ze spadkiem min. 4cm (szerokość tarasu 3,7m) 6. Papa termozgrzewalna 7. Cienka - ok. 2cm wylewka. Teraz moje wątpliwości: 1. Muszę zakotwić w betonie profile 60 do przyszłych barierek. Jak dam papę termozgrzewalną na górze, to nie wyizoluję idealnie przy profilach, a nie wiem, czy jest sens dawać w/w papę pod styropianem? Dać dwa razy - to znów dodatkowy koszt. 2. Czy papę mam wysuwać za taras do przyszłego orynnowania? Mam nadzieję, że opisałem sprawę dość jasno. Może ktoś podpowie, jak ugryźć sprawę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bachac 10.09.2004 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2004 Balustradę można przymocować do ściany budynku, słupki w tarasie ciężko zaizolować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 10.09.2004 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2004 No właśnie basia, przecież Ty masz Drozda, toż to i mój projekt, jak ty izolowałaś swój taras?Jeśli zamocuję balustradę do ściany budynku, to jak pomocować fartuchy i rynny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bachac 10.09.2004 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2004 Balustrady jeszcze nie mam. Mam obróbkę z blachy z kapinosem, która leży pod wylewką betonową, chyba na wartswie papy termozgrzewalnej, a haki do rynny przykręcone do ściany, ale nie wiem czy tak jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts