Dekatron 19.06.2017 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2017 Co sądzicie o tego typu obróbce?Spotykam się ostatnio z obróbką z blachy, powiedzcie mi czy to normalne by w miejscu łączenia obrobki z dachówka stosować zagięcie blachy oraz gąbkę uszczelniająca? Spotykam się często z przeciekami w tym miejscu spowodowanymi doginaniem przez dachówki tego zagięcia oraz zbierania się syfu na styku gąbki i dachówki co powoduje przelewanie się wody. Jak powinno się wykonać takie połączenie poprawnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel Sowinski 19.06.2017 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2017 Wakaflex wygląda solidnie, ale .... wygląda. Nie potrafie ocenić żywotności. Wszelkiego typu tasmami można wykonać obróbki na noki i wydaje mi się to jedyne słuszne rozwiązanie. jeżeli chodzi o blache to ja stosuje solidny zaklad blachy pod dachówke, plus nie tyle co gąbki a taśmy rozprężne. Stosuje je żeby śnieg nie nawiał ani przy ulewach nie przelewała się woda. I póki co działa Jeżeli chodzi o kominy, okna, itp to dla mnie najważniejsze jest krycie wstepnę. i dlatego stosuje zawsze podwójne opierzenie. Właśnie na poziomie krycia wstępnego a później drugie przy kryciu właściwym. I człowiek śpi spokojnie, bo prawda jest taka że śniegu zawsze nawieje pod dachówkę, a my musimy jedynie ograniczać możliwośc ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts