tinjap 19.06.2017 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2017 HejBudujemy dom- etap fundamenty. W planie domu (netto 200m2, parter+poddasze, porotherm 25+10grafitu, podłoga styropian 10-15cm, dach ocieplony maszynowo) mam 3 kominy (kotłownia, salon, kuchnia). Ogrzewanie podłogowe dół a góra grzejniki. Rezygnuje z komina kuchennego na rzecz wentylacji.. W salonie miałem zakładać kominek z płaszczem wodnym ale wartość jego wraz z kominem to ok 10tyś. i obawiam się, że z salonu mogła by powstać kotłownia. Więc pomyślałem, że zamiast inwestować w ten system (kominek+komin) to do fizycznej kotłowni kupię dodatkowy piec na np. pellet lub drewno. Miałbym wtedy gaz ziemny na cieplejsze dni a na mroźne , drewno,pellet.Czy takie założenie jest słuszne i ekonomicznie uzasadnione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts