gryzonos 20.06.2017 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2017 (edytowane) Witam.Proszę o pomoc przy wyborze tynku zewnętrznego. Dom parterowy , budowany 6 lat temu, aktualnie mam przyklejony styropian siatka plus zatarte klejem i pomalowane gruntem. W związku z przypływem gotówki zamierzam dokończyć elewacje. Dom stoi pod lasem , duża ilość ścian od strony północnej , kilka ścian praktycznie cały czas zacieniona, spora wilgotność w związku z bliską obecnością lasu. Zależy mi aby elewacja jak najdłużej była pozbawiona wykwitów z glonów. Po wstępnym rozeznaniu rynku i odwiedzinach kilku ekip zajmujących się elewacjami , zaproponowano mi :- dokończenie elewacji tynkiem silikonowym ( najwięcej ofert) firm Dufa, lub Termo Organika lub Caparol- dokończenie elewacji tynkiem silikatowym firmy Caparol- jeszcze raz zatarcie klejem aby wyrównać powierzchnie i następnie pomalować farbą silikatowąCo ciekawe po 6 latach ściany , pokryte tylko gruntem wyglądają o dziwo dobrze, nigdzie nie widać wykwitów z glonów zacieków, tylko kolor kiepski i nie równa faktura bo pierwotnie był przygotowywany pod tynki.Jeśli chodzi o cenę w/w usług praktycznie różnicę miedzy nimi są do zaakceptowania. Zależy mi aby dobrać jak najlepszy rodzaj wykończenia do warunków w jakich stoi dom. Planowany kolor elewacji to biały.Z góry dziękuje za pomoc. Edytowane 20 Czerwca 2017 przez gryzonos Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/230061-pomoc-przy-wyborze-tynku-zewn%C4%99trznego-specyficzne-warunki/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gryzonos 21.06.2017 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2017 Nikt nie pomoze Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/230061-pomoc-przy-wyborze-tynku-zewn%C4%99trznego-specyficzne-warunki/#findComment-7368897 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 21.06.2017 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2017 Witam. Proszę o pomoc przy wyborze tynku zewnętrznego. Dom parterowy , budowany 6 lat temu, aktualnie mam przyklejony styropian siatka plus zatarte klejem i pomalowane gruntem. W związku z przypływem gotówki zamierzam dokończyć elewacje. Dom stoi pod lasem , duża ilość ścian od strony północnej , kilka ścian praktycznie cały czas zacieniona, spora wilgotność w związku z bliską obecnością lasu. Zależy mi aby elewacja jak najdłużej była pozbawiona wykwitów z glonów. Po wstępnym rozeznaniu rynku i odwiedzinach kilku ekip zajmujących się elewacjami , zaproponowano mi : - dokończenie elewacji tynkiem silikonowym ( najwięcej ofert) firm Dufa, lub Termo Organika lub Caparol - dokończenie elewacji tynkiem silikatowym firmy Caparol - jeszcze raz zatarcie klejem aby wyrównać powierzchnie i następnie pomalować farbą silikatową . opcja 1 - noo... Caparol Carbopor Putz lub Thermosan NQG.. nie Amphisilan opcja 2 - ok... pod warunkiem ze wyjdzie w sensie nie odbarwi sie, przy bialym tez sie zdarza, czytaj karta techniczna Caparol Sylitol FassadenPutz opcja 3 - tym panom natychmiast podziekowac opcja do rozwazenia, ale czy wykonawca to zrobi a jak tak to za ile: mineralny plus dobra farba Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/230061-pomoc-przy-wyborze-tynku-zewn%C4%99trznego-specyficzne-warunki/#findComment-7368953 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts