gryzonos 20.06.2017 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2017 (edytowane) Witam.Proszę o pomoc przy wyborze tynku zewnętrznego. Dom parterowy , budowany 6 lat temu, aktualnie mam przyklejony styropian siatka plus zatarte klejem i pomalowane gruntem. W związku z przypływem gotówki zamierzam dokończyć elewacje. Dom stoi pod lasem , duża ilość ścian od strony północnej , kilka ścian praktycznie cały czas zacieniona, spora wilgotność w związku z bliską obecnością lasu. Zależy mi aby elewacja jak najdłużej była pozbawiona wykwitów z glonów. Po wstępnym rozeznaniu rynku i odwiedzinach kilku ekip zajmujących się elewacjami , zaproponowano mi :- dokończenie elewacji tynkiem silikonowym ( najwięcej ofert) firm Dufa, lub Termo Organika lub Caparol- dokończenie elewacji tynkiem silikatowym firmy Caparol- jeszcze raz zatarcie klejem aby wyrównać powierzchnie i następnie pomalować farbą silikatowąCo ciekawe po 6 latach ściany , pokryte tylko gruntem wyglądają o dziwo dobrze, nigdzie nie widać wykwitów z glonów zacieków, tylko kolor kiepski i nie równa faktura bo pierwotnie był przygotowywany pod tynki.Jeśli chodzi o cenę w/w usług praktycznie różnicę miedzy nimi są do zaakceptowania. Zależy mi aby dobrać jak najlepszy rodzaj wykończenia do warunków w jakich stoi dom. Planowany kolor elewacji to biały.Z góry dziękuje za pomoc. Edytowane 20 Czerwca 2017 przez gryzonos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gryzonos 21.06.2017 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2017 Nikt nie pomoze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 21.06.2017 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2017 Witam. Proszę o pomoc przy wyborze tynku zewnętrznego. Dom parterowy , budowany 6 lat temu, aktualnie mam przyklejony styropian siatka plus zatarte klejem i pomalowane gruntem. W związku z przypływem gotówki zamierzam dokończyć elewacje. Dom stoi pod lasem , duża ilość ścian od strony północnej , kilka ścian praktycznie cały czas zacieniona, spora wilgotność w związku z bliską obecnością lasu. Zależy mi aby elewacja jak najdłużej była pozbawiona wykwitów z glonów. Po wstępnym rozeznaniu rynku i odwiedzinach kilku ekip zajmujących się elewacjami , zaproponowano mi : - dokończenie elewacji tynkiem silikonowym ( najwięcej ofert) firm Dufa, lub Termo Organika lub Caparol - dokończenie elewacji tynkiem silikatowym firmy Caparol - jeszcze raz zatarcie klejem aby wyrównać powierzchnie i następnie pomalować farbą silikatową . opcja 1 - noo... Caparol Carbopor Putz lub Thermosan NQG.. nie Amphisilan opcja 2 - ok... pod warunkiem ze wyjdzie w sensie nie odbarwi sie, przy bialym tez sie zdarza, czytaj karta techniczna Caparol Sylitol FassadenPutz opcja 3 - tym panom natychmiast podziekowac opcja do rozwazenia, ale czy wykonawca to zrobi a jak tak to za ile: mineralny plus dobra farba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts