Tomeszek 20.06.2017 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2017 witamplanujemy postawić tak jak w temacie - "zespół domków jednorodzinnych", czyli 4-6 małych domków na jednej działce. No i właśnie, jak to zrobić, aby prawie było "git"? nie mówię tu o drodze wewnętrznej itd, to oczywiste ale patrząc na kilka mpzp interesujących mnie działek - kiepsko to widzę. Bo jak sądzę nie mogę postawić 6 domków na działce z oznaczeniem MN a znowu o działkę z oznaczeniem MW trudno. A jednak takie osiedla powstają, więc pytanie - na jakich działkach i jak to jest prawnie rozwiązane? Podzielić działki na mniejsze (aby każdy domek miał "swoją" działkę) nie mogę bo przeważnie minimana wielkość działki wg mpzp to 500-600m2 a moje będą mniejsze.a druga kwestia to co z terenem w momencie sprzedaży takiego domku? dziękuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 22.06.2017 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2017 sam sobie odpowiedziałeś na zadane pytania. Plan Miejscowy określa między innymi minimalną wielkość działki oraz rodzaj / typ zabudowy dla danego terenu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomeszek 23.06.2017 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2017 a więc wniosek taki, że najlepiej szukać działki bez MPZP i występować o WZ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 23.06.2017 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2017 ... lub PM zapewniającego dany typ zabudowy ( np. szeregowej ). WZ pod tym kątem są o wiele lepsze, ale też powstają w oparciu o analizę terenów sąsiednich i istniejącego typu zabudowy w danym terenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vietcong 23.06.2017 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2017 albo wystapic o pnb na budowe blizniaka jako domu dwulokalowego. Wybudowac go w taki sposób, aby ściana łącząca domy byla podwójna, a nastepnie wystapic o dokonanie podziału działki - i bedziesz miał oddzielne działki pod kazdą część blizniaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts