leonkuczma 20.06.2017 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2017 Cześć, Mam elementy konstrukcyjne więźby dachowej z sosny, bedzie tego około 350 m2 do pomalowania. Jak juz wspominałem będęto malował, więc jaki impregnat polecacie do takich robót? też cenowo żeby nie był jakiś kosmos Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuusamo 20.06.2017 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2017 Kuprafung-P Premium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leonkuczma 20.06.2017 23:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2017 On jest taki dobry? czytałem wcześniej o nim i to jest koncentrat 1: 33 więc troche sporo. A czym się tak naprawdę różni P od zwykłych No czy Compact, tymi związkami miedzi, dzięi którym jest lepsza penetracja w głąb drewna tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slyder 21.06.2017 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2017 ja tam malowałem 2 razy i jakiejś penetracji w głąb nie ujrzałem. Musiałbyś chyba wykopać rów i trzymać to drewno tam ze 2 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leonkuczma 21.06.2017 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2017 no wic on jest dobry czy nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 21.06.2017 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2017 no wic on jest dobry czy nie ? jest bardzo dobry, ale nie do malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leonkuczma 21.06.2017 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2017 No to jaki miałbym wybrać do malowania? skoro większość jak nie wszystkie koncentraty działają podobnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 22.06.2017 04:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2017 masz drewno na więźbę luzem, czy więźba jest juz zmontowana na budynku?jeśli to pierwsze, to kopiesz rowek, wyścielasz folią szczelnie, wlewasz Kuprafung i moczysz każdy kawałek drewna po 1-2h. jesli więźba juz zmontowana, to wpisz w google "impregnat do drewna konstrukcyjnego koncentrat" i sobie cos wybierz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariober 25.06.2017 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2017 po co impregnować więźbę ? jak masz mokre drewno to żaden impregnat nie pomoże na pleśń , robaki i grzyby . Jeżeli masz suche certyfikowane drewno , czterostronnie strugane to nie trzeba go impregnować ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwidon1983 26.06.2017 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2017 Witam,W moim przypadku było tak, drewno ścięte i sezonowane rok, więc wziąłem się za impregnacje przez malowanie. Po analizie impregnatów, pod względem kosztów i ochrony jaką daja wybrałem impregnat firmy BORON http://www.cherub.com.pl/images/impregnaty/0-1000/Boron_koncentrat_1_9_5kg_impregn_%5B337%5D_1200.jpg Więźbe malowałem dwa razy, nawet łaty i kontrłaty. Inwestycja około 450PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
takiWaćpan 29.06.2017 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2017 Sęk w tym, że nie każdy impregnat zda egzamin w przypadku każdego gatunku drewna, a nie wszystkie więźby są sosnowe (dekarze jakich znam nie mają swoją drogą zbyt dobrej opinii na temat sosny). Dla mnie stosunkowo bezpieczną opcją tak w ogóle są więźby prefabrykowane, bo zwykle są solidnie impregnowane już w zakładzie i rzadko coś pod tym względem jest nie tak. Mówiąc o prefabrykatach mam na myśli więźby łączone na płytki kolczaste np. z e-Armet, a nie więźby wykonywane na zamówienie w zakładach ciesielskich, gdzie zwykle stosuje się inne typy łączników i nierzadko ignoruje kwestię impregnacji. Wspominam o tym, bo dla niektórych to jedno i to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts