Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Problem z Betonem

Recommended Posts

Witam

Jestem po zalaniu stropu nad parterem w budynku.

Dziś rozszalowywalem wieniec a w zasadzie boki zewnetrzne. Wszytko ladnie sie zalalo poza wiencem na 1 scianie

Niestety bo sciagniecie desek na dlugosci około 1m nie dolaly sie dobrze pręty :/ JEst dziura na glebokosc 1-2cm po dlugosci okolo 1m i wysokosc 5cm

Najlepsze jest to , ze wszystkie belki byly wibrowane przeze mnie i tego pilnowalem. Lalem przy tym slupki 2,5m i iidealnie sie zawibrowaly a ten wieniec na jednej scianie nie. Najlepsze to ze doskonalem pamietam ze wibrowalem tamto miejsce. Bo zawibrowaniu wienca potem jeszcze ekipa sciagnela lata wibracyjna caly strop bo sobie tego zarzyczylem. NIe wiem co spowodowalo to ze druty sie nie zalaly. Fakt , ze beton byl troche gesty ale tak jak mowilem wszystko inne jest ok .

Teraz pytanie co z tym zrobić. Szczerze jedyne co przyszlo mi do glowy do zaszpachlowanie tego cementem z piaskiem by korozja sie nie wdarla.

Pytanie takie. Czy takie nie otulenie drutu na glebokosc 2cm bedzie mialo konsekwencje jesli chodzi o cala konstrukcje budynku? Chodzi mi o to czy moze to pekac i zagrazac calemu budynkowi?

Dodam ze na tym wiencu beda jeszce domurowaywane 3 kostki porotermu , nastepnie kolejny wieniec i juz krokiew

Edytowane przez budowniczy40