fighter1983 21.06.2017 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2017 Takie nowe cos powstalo http://www.knauf-industries.pl/products,product,204,etixx-fasada--31.html formowana w prasie... bedzie koniec bananow i trapezow? szkoda ze tylko 3 grubosci, ale w sumie najpopularniejsze. No i pytanie jeszcze ile za toto trzeba bedzie zaplacic bo jeszcze nie ma ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 21.06.2017 07:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2017 (edytowane) No i wysypala sie cena: do 150km od Mszczonowa na chwile obecna 169 netto/m3 porownujac do "zwyklej 31-ki" Knaufa 160 netto/m3 powstaje 9pln netto roznicy przy 20tce na 200m2 czyli 40m3 (najczesciej wystepujaca sytuacja na domku) daje roznice 360 netto. Hmmm ? no i parametry: ETIXX: EPS EN 13163 T(2)-L(2)-W(2)-S(5)-P(5)-BS100-DS(N)5-DS(70,-)2-TR100 Knauf 0,031: EPS –EN 13163-T(1)-L(2)-W(2)-S(5)-P(10)-BS100-DS(N)2-DS(70,-)2-TR100 do interpretacji pozniej ale wyglada na to ze sporo wieksze dokladnosci wymiarowe grubosci i plaskosci Edytowane 21 Czerwca 2017 przez fighter1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 30.06.2017 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2017 Zamówiłem 30 m3 tych wafelków, grubych na 20cm. W przyszłym tygodniu dostawa, więc napiszę jakie będzie moje pierwsze wrażenie. PozdrawiamCezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 02.07.2017 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2017 Zamówiłem 30 m3 tych wafelków, grubych na 20cm. W przyszłym tygodniu dostawa, więc napiszę jakie będzie moje pierwsze wrażenie. Pozdrawiam Cezary Czekam na Twoj feedback Jestes pierwszym zamawiajacym u mnie Etixx-a I zamówiles 30,24m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 05.07.2017 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2017 (edytowane) Orzeł wylądował. Wafelki ładnie wyglądają i są miłe w dotyku. Coś jak opakowanie po drogim telewizorze. Tak na poważnie, dwie płyty złożone razem mają delikatnego banana 1mm co widać na zdjęciu. Widoczną szparkę potęguje sugerowane miejsce mocowania kołka zaznaczone na płycie styropianu. Natomiast po przyłożeniu kątownika 60X40 cm wszystkie kąty są proste. Przyznam że dawno tak nie cieszyłem się z budowlanego zakupu. Pozdrawiam Cezary Edytowane 5 Lipca 2017 przez cezary.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zip20 06.07.2017 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 Wart swojej ceny ? jestem na etapie zakupu i nie mogę się już dłużej zastanawiać, myślę nad austrotherm albo termoorganika albo knauftgdy pytałem o knauft u lokalnego dostawcy zachwala termoorganike a knauft mówi że to firma raczkująca w styropianie i takie tam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 06.07.2017 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 Wart swojej ceny ? Czy wart ceny, to nie wiem. Miałem ocieplać płytami PIR, ale ze względu na brak kompletnego, przetestowanego systemu zdecydowałem się na grafit. Palec wisiał nad klawiszem Enter w finalizacji zamówienia grafitu ciętego drutem jak fighter1983 dał zajawkę etixu. Od razu wiedziałem że to produkt dla mnie ze względu na równość kątów i wymiarów. Pozdrawiam Cezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zip20 06.07.2017 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 Dzięki - poszło uff w końcu zamówione. Do klejenia klej ks300 a do siatki k600 albo lepszy ksw700 dobrze myślę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 10.07.2017 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2017 zip20 chcialbym byc takim raczkujacym jak knauf w styropianach.Zeby bylo smieszniej Knauf na produkty do budownictwa ma tak troche.... mowiac wprost i bez ogrodek "wy...."dlaczego: produkt dla budownictwa knbaufowi jest potrzebny tylko po to zeby dobrze kupowac surowiec, glowne pieniadze robia na branzy motoryzacyjnej, opkaowaniowej etc... styropiany do opakowan TV, do zywnosci, do lodowek... itd itd... takie precyzyjne wymiarowo. No a budowlanka wiadomo - ilosci i m3.... a taki Etixx - nom, precyzja w mm a do budowlanki... troche odsniezone jezeli chodzi o jakosc. Co do klejow i systemu docieplen Knauf-a akurat nie mam przekonania, ale raczej bedzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 10.07.2017 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2017 z tego co widzialem - ten Etixx spore wow ! Prosciutki, rowniutki i jeszcze jedna rzecz: jasnografitowy, sporo jasniejszy od plyty cietej drutemwynika to z samego procesu powstawania plyty i jest efektem przypadkowosci. Ciec ie drutem z bloku "przypala" styropian i dlatego robi sie taki ciemnografitowy i ma taki jakby tlustawy nalot, w etixx to nie wystepuje. Chlopaki mierzyli temperature grafitowej 0,031 vs Etixx 0.031 w warunkach "domowych" nie laboratoryjnych i roznica w samym nagrzaniu sie plyt wynosila okolo 8-10st (52st vs 42-44st) wiec niechcacy tez etixx mniej sie nagrzewa w porownaniu do std plyty i roznica jest znaczaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zip20 10.07.2017 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2017 Jakie kołki do tego ? żeby była przykrywka i dobrze trzymały w porotermie. co do klejów co w taki razie polecasz do klejenia tego etixx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 17.07.2017 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2017 Jakie kołki do tego ? żeby była przykrywka i dobrze trzymały w porotermie. co do klejów co w taki razie polecasz do klejenia tego etixx na prv masz odp. co do klejow: Caparol190S od zawsze byla dobra do wszytskich eps w tym grafitow, wiec i dalej jest. zwlaszcza ze Etixx nie ma tego problemu co wszystkie styro grafitowe, czyli tego takiego jakby tlustego nalotu ktory powstaje w momencie ciecia drutem. Super fajniutki ten etixx Poki co wg mnie nie ma lepszego rozwiazania na elewacje i smiem twoerdzic, ze wykonawca ktory dostanie 1 raz w zyciu Etixx-a nie bedzie chcial juz innego grafitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 19.07.2017 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2017 dopracowany w sklepie:http://med-bud.pl/knauf-therm-knauf-etixx-fasada-0-031-15cm,c4,p50,pl.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 03.09.2017 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2017 (edytowane) Jest juz feedback z Etixx-a generalnie:zarówno każdy wykonawca jak i inwestor pieje z zachwytu po dostawie i po montażu.Równe, piekne, jasznoszare, przyczepne bez problemu dla wiekszości klejów, taki trochę towar "luksusowy", idzie mniej kleju bo równy, mniejsze odpady, pomiędzy płyty idzie znacznie mniej pianki - to mniej wiecej zebrane opinie na temat styro Etixx po 2 miesiącach obecnosci na rynku. Pojawila sie jedna watpliwosc: czesc paczek byla lzejsza od pozostalych, ale sprawa szybko sie wyjasnila: etixx nie wymaga sezonowania a zatem prosto z produkcji moze isc do klienta, tyle ze prosto z produkcji ma w sobie jeszcze sporo wody technologicznej, po wyschnieciu - uzyskuje deklarowana wage min. 13,5kg/m3 Szkoda ze nie ma jeszcze 10cm i 25cm ale może to za chwile sie pojawi. Generalnie Knauf pozamiatał rynek jezeli chodzi o dobrej jakosci grafitowe 0,031Poki co Austro/Termo/Swiss nie przejmuja sie obecnoscia Etixx-a bo idzie z rozpedu.. ale IMO - maja czym sie przejmowac. ps. strona wylaczona, bo ceny styro szaleja w ostatnim tygodniu i mi "na minus" wychodzi, nie nadazam aktualizowac. poki co - ceny na @ Edytowane 3 Września 2017 przez fighter1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admiralbar 03.09.2017 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2017 Troche OT- ceny szalena bo koncowka sezonu czy znowu sie spalila jakas fabryka ? W listopadzie czy grudniu mozna spodziewac sie obnizek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 04.09.2017 05:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2017 Troche OT- ceny szalena bo koncowka sezonu czy znowu sie spalila jakas fabryka ? W listopadzie czy grudniu mozna spodziewac sie obnizek ? koncowka sezonu. ale ten rok jest mega popieprzony. i nie jestem pewien czy na zime ceny jakos specjalnie mocno spadna. Zawsze bylo tak ze cena styro w roku odchylala sie o okolo od 15-30zl netto na m3 ze wzgledu sezonowosc, ilosc sprzedazy, itd. Ceny na przestrzeni lat mozna bylo opisac tak: od marca start w gore do wrzesnia, const do listopada, grudzien, styczen luty - spadek. ale ten rok jest inny.. spalila sie w styczniu chyba 2017 fabryka surowca, ceny zima nie spadly jakos znacznie, za to poszly w gore w sezonie, malo tego, jakos sezon sie pozno zaczal w calym kraju, tak na dobra sprawe "ruszylo" od lipca czyli strasznie pozno. nie ma firm wykonawczych a prac do zrobienia elewacyjnych jest nie do przerobienia. stawki wywindowaly w gore za robocizne i wszytsko wskazuje na to, ze duze budowy w tym roku beda docieplac w srodku zimy stosujac plandeki i nagrzewnice. czyli prwadopodobnie... znowu bedziemy miec anomalie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szapalona 01.10.2017 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2017 korzystałam z etixxa, wyrób super. klejenie na pianke bardzo proste, poniewaz elewacje robił mąz ze szwagrem poradzili sobie bez problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jinikao 01.10.2017 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2017 korzystałam z etixxa, wyrób super. klejenie na pianke bardzo proste, poniewaz elewacje robił mąz ze szwagrem poradzili sobie bez problemów Jakiej pianki używacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 01.10.2018 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2018 Halo halo, Etixx-owcy dajcie feedback bo troche tego do forumowiczow pojechalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nass 02.10.2018 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2018 Halo halo, Etixx-owcy dajcie feedback bo troche tego do forumowiczow pojechalo Jakby coś było nie halo to byłby feedback, że hej Przeważnie ludzie piszą na forum kiedy mają problemy, więc skoro nikt się nie odzywa to znaczy, że wszystko ok i po prosto przeszło do historii:p Z czystym sumieniem mogę polecić - kleiłem sam i w porównaniu do zwykłego, białego Knaufa (biały na szczytach - poddasze nieużytkowe) to dzień do nocy. Prościutki, twardy i dokładnie wykonany. Szczelin praktycznie nie ma, w większość nie dało sie wcisnąć pistoletu. Została mi połowa pianki;) Jedna rzecz niepotrzebna to wg mnie to wytłoczenie z napisem Knauf Therm czy jakoś tak - jest zaniżone i przy wklejaniu siatki widać po nim ślad. Druga warstwa kleju to zaciąga ale wg mnie to niepotrzebne - reklama i tak szybko ginie pod klejem a dla sąsiadów to ten grafit jakiś kiepski bo taki jakiś blady:rolleyes: Przy okazji - obsługa sprzedażowa i infolinia techniczna również pierwsza klasa:wave: pozdrawiam Irek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts