Brysia8 21.06.2017 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2017 Chciałam zapytać czy ktoś ma gniazdka elektryczne wpuszczane w blat kuchenny dostosowane do kuchni? Zamówiłam niby kuchenne, ale po otrzymaniu przesyłki okazało się że szczelność na wodę jest zerowa, a dokłądnie IP20 Mam się czego obawiać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 22.06.2017 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2017 Moim zdaniem nie jeżeli masz nowoczesną i sprawną instalację elektryczną. W rozdzielni są montowane zabezpieczenia różnicowo prądowe które reagują na minimalny upływ prądu i rozłączają obwód. Poza tym sytuacje gdy po blacie płynie woda są sporadyczne, częściej zdarzają się jakieś zachlapania itp. Krótko mówiąc trzeba by się naprawdę postarać aby do takiego gniazda dostała się woda. Oczywiście na wszelki wypadek warto takie gniazdo zamontować w bezpiecznej odległości od zlewu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ona333 22.06.2017 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2017 A czy ktoś może polecić mi zlewozmywak wpuszczany w blat? Czy Pyramis jet ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brysia8 22.06.2017 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2017 Dziękuję za info,gniazdka będą 120 cm od zlewu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
interona 28.06.2017 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2017 Borysiu, ja mam takie gniazdo na wyspie, ale zdecydowałam się*je umieścić*z boku i to była słuszna decyzja. Po pierwsze, wciąż coś ci będzie wpadało, okruchy etc, jak to w kuchni. Po drugie estetyka tego gniazda jest taka sobie, jednak. Nie wiem, czy warto eksponować w blacie, to jeszcze zależy, w którym miejscu zamontujesz. Jeśli w płaszczyźnie blatu, to chyba wolałabym zamontować takie gniazdo chowane wgłąb, aby można je było wepchać do środka i gniazda nie ma. Dzielę się*z Tobą moimi doświadczeniami i przemyśleniami, ale mogę*też*nie mieć*racji. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brysia8 28.06.2017 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2017 Dziękuję za kolejną wypowiedź, nie wiem czy się dobrze zrozumiałyśmy. To gniazdo jest zamykane, na stałe nie widać gniazdek.Mam nadzieję że nikt nie oskarży mnie o reklamę, podaję link do tego gniazdahttp://allegro.pl/gniazdo-wpuszczane-chowane-w-blat-czarne-nablatowe-i6847962370.html?reco_id=b7fd162f-5c38-11e7-ab22-246e9610e9f8&ars_rule_id=201 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pod 28.06.2017 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2017 (edytowane) Dziękuję za kolejną wypowiedź, nie wiem czy się dobrze zrozumiałyśmy. To gniazdo jest zamykane, na stałe nie widać gniazdek. Mam nadzieję że nikt nie oskarży mnie o reklamę, podaję link do tego gniazda http://allegro.pl/gniazdo-wpuszczane-chowane-w-blat-czarne-nablatowe-i6847962370.html?reco_id=b7fd162f-5c38-11e7-ab22-246e9610e9f8&ars_rule_id=201 Upewnij się że to dobre jakościwo gniazda bo ze dwa razy widziałem takie cos popsute, tzn od wciskania i wyjmowania siłowego wtyczek mechanizm. który podtrzymuje gniazda wysunięte rozlatuje sie. Cały zawias przestaje działac a nawet sam opada w skrajnym przypadku. O wode się nie martw. Edytowane 28 Czerwca 2017 przez Pod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
interona 30.06.2017 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2017 Brysia8, ja mam dokładnie to samo. Powiem Ci tak, nie jest to cud świata, rozmiary dość duże, eksponować to na blacie i zabierać sobie tyle miejsca czymś, co raczej nie zdobi, na stałe nie odważyłabym się. Do tego potrzebowałabym czegoś*bardziej subtelnego, co można schować, ten widoczny element, który pozostanie na blacie po zamknięciu, nie będzie "ściągał wszystkich spojrzeń". (tylko to ma swoją*cenę...) Dlatego właśnie radziłabym Ci puszkę pionową wpuszczaną w blat. Jak chcesz, prześlij na priv mail, zrzucę Ci zdjęcie, jak to u mnie wygląda. Aha, od strony funkcjonalnej produkt jest moim zdaniem ok, użytkuję 1,5 roku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aaricia23 30.06.2017 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2017 Puszka pionowa w blacie ma sens tylko wtedy jeśli pod spodem nie ma szafki ani szuflady. Jeśli jest to ta puszczka bedzie przeszkadzać w uzytkowaniu a szufladzie w ogóle nie pozwoliłaby wyjechać.Dodatkową wadą takiego rozwiązania jest konieczność używania zawsze dwóch rąk przy wkładaniu wtyczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolinaxe2 30.06.2017 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2017 podobno dosyć często się psują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts