anemonek 28.06.2017 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2017 Jako posiadacz "kanadyjczyka" muszę coś zdementować. Owszem ma swoją "specyfikę" i wady....ale czas budowy zwłaszcza kanadyjczyka prefabrykowanego jest krótki, nie do pobicia dla materiałów tradycyjnych. A jak budowałeś, zwykłego kanadyjczyka czy z prefabrykatów? Jesteś zadowolony z decyzji? Jak budowałbyś dzisiaj? Jak ogrzewasz dom? Mam nadzieję, że podzielisz się doświadczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlade 29.06.2017 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2017 Tak krótko bo jestem na urlopie. Dom prefabrykowany, gotowe ściany przyjechały ze stolarni- montaż 2 dni.O ogrzewaniu już na Forum pisałem, był nawet film z TV Murator. Ogrzewane prądem/panele na podczerwień ? montowane na suficie+ maty w łazienkachMam tez kominek z DGP. Wszystko w domu mam na prąd- nie mam gazu - łączny koszt prądu za 2016r to 3420zł + 3 m3 drewna w kominku Czy jestem zadowolony z tej technologii jestem, ale jak każda ma swoje plusy i minusy. Gdybym budował dziś zrobiłbym parterówkę w tej samej techonologii, eliminując największą wadę czyli akustykę stropu. Cała reszta się sprawdza, za chwile rozpocznę 5 rok użytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciupaq 13.07.2017 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 Ja budowałem z Abakonem. Generalnie jestem zadowolony. Wybrałem ta technologię bo chciałem wybudować dom szybko. Całość zajęła 4 miesiące do wprowadzenia się. Grzeje prądem (kable + klima w okresach przejściowych). Można zmieniać materiały jednak jest tak jak ktoś pisał wyżej. Są nastawieni na pewnych producentów ale zawsze można zamienić , jednak nie zawsze będzie się to opłacało . Zapraszam do dziennika , zobaczysz jak taka budowa wygląda. Mieszkam 1 rok. Jedyny minus jak na razie to to, że na poddaszu słychać jak np przejeżdża drogą autobus, ale to chyba nie wada ścian tylko dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts