Agjantom 22.06.2017 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2017 (edytowane) pytanie dla użytkowników domów, tarasów. Rozpatruję różne warianty, czy podcień robić czy nie. na plus - chroni okno, nie brudzi się od deszczu, daje cień w lato i nie ,,wpuszcza'' gorącana minus - dodatkowy koszt, w jesieni i zimie jest ciemniej, w zimie zabiera słońce a chcemy aby dogrzewało wnętrze. Edytowane 22 Czerwca 2017 przez Agjantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 22.06.2017 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2017 W zimie słońce operuje nisko nad horyzontem więc ciemniej z powodu podcieni nie będzie. Mamy zadaszony taras. Latem mamy ogromny komfort ochrony przed upałem i słońcem, a wygląda to dużo estetyczniej, niż powiewające parasole, z którymi nie wiadomo co w zimie zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meczesiu 22.06.2017 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2017 pytanie dla użytkowników domów, tarasów. Rozpatruję różne warianty, czy podcień robić czy nie. na plus - chroni okno, nie brudzi się od deszczu, daje cień w lato i nie ,,wpuszcza'' gorąca na minus - dodatkowy koszt, w jesieni i zimie jest ciemniej, w zimie zabiera słońce a chcemy aby dogrzewało wnętrze. Mój okap ma około 80 -90 cm. (nie pamiętam dokładnie) Sprawa wygląda tak, że od strony południowej mam 3 okna balkonowa 2m, i dwa 1,3 m. Co daje mi to rozwiązanie, latem słońce nie bije w okno jesienią, zimą i wiosną dogrzewa ponieważ jest nisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bracianka 23.06.2017 04:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2017 W sumie też mam podcień coś ok. 1,5 metra i w lecie jest fajnie, bo słońce nie grzeje bezpośrednio na okno, dopiero po południu od zachodniej strony, a w zimie i tak się jakoś dostaje, bo jest rzeczywiście niżej nad horyzontem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semiramida 10.07.2017 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2017 odpowiedz na to pytanie zależy od wyglądu domu, odległości tej cześci domu od innych elementow, ogrodzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts