setla 23.06.2017 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2017 Czy rolety/żaluzje zewnętrzne to są tylko te tzw.antywłamaniowe? Jaki jest mniej więcej koszt samych takich rolet przy ok.120m domu? Popularne rolety zewnętrzne nie są przeciwwłamaniowe Oczywiście przeciwwłamaniowe (z potwierdzoną klasą RC2 lub RC3) tez są, ale ok. 2x droższe, niż "zwykłe" (zwykłe to zazwyczaj wydatek ok. 200 zł za m2, bez napędu). Ale nawet te zwykłe moga odstraszyć złodzeja. Pisaliśmy o tym w wielkim skrócie tutaj: http://dombezpieczny.com/baza_wiedzy/rolety-przeciwwlamaniowe/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 23.06.2017 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2017 Ja jestem zwolennikiem rolet zewnętrznych za to wewnętrzne uważam za jakieś nie porozumienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
setla 06.07.2017 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 Ja jestem zwolennikiem rolet zewnętrznych za to wewnętrzne uważam za jakieś nie porozumienie W sensie ochrony przed włamaniem oczywiście masz rację. Ale wewnętrzne czasem się przydają. Jako zastępstwo dla firan czy zasłon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benchmark 21.06.2018 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2018 To mają być antywłamaniowe czy nie? Bo jak nie to warto może pójść w stronę ochrony przed nagrzewaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 24.06.2018 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2018 Jestem świeżo po wycenie rolet zewnętrznych, 9 okien(10 rolet bo tarasowe podzielone na 2 szt) w kolorze orzech z silnikami inel 7000 zl sterowane kablowo, jesli na pilota to plus 1600 zl.Powierzchnia 22 m2, rolety mają pełnić funkcję ochrony przed słońcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts