Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaka masa samopoziomująca szybkoschnąca ?

unitraunitra

Recommended Posts

http://products.kerakoll.com/gestione/immagini/prodotti/00142%20Keratech%20Eco%20R10_(pl).pdf

bedzie dobre, szybkie, wytrzymale, dobrze poziomujace, ale tanie to nie bedzie.

zuzycie i czasy masz podane w karcie.

nie zapomnij o odpowiednim przygotowaniu podloza przed wylaniem

Edytowane przez fighter1983

albo jeszcze cos takiego z castoramy kreisel samopoz-bk ???

Ty powiedz wprost: szukam najtanszego - a i to niekoniecznie gowna po marketach :p

a nie piszesz ze chcesz:

Witam proszę doradzić mam do wylania 30 m2 - 2 pokoje, po około 5 mm prosze mi doradzić jaka masa samopoziomująca szybkoschnąca jest najlepsza ? co wybrać i ile ? oraz po jakim czasie można układać Panele podłogowe?

• 2 weeks później...

Podobna sprawa u mnie. Mam nierówną posadzkę w kotłowni i gospodarczym pomieszczeniu. Odchyły 5-10mm. Chciałbym na tym położyć płytki ale na takiej pofalowanej i chropowatej powierzchni będzie ciężko. Trzeba to wyrównać. Tylko czym?

Wylewka samopoziomująca liczyłem wychodzi sporo niestety. Jest jakaś alternatywa?

Posadzka leży na gruncie, nie ma żadnych izolacji pod spodem, to pomieszczenia gospodarcze. Nie mogę dać nawet ocieplenia żadnego bo strop 240 cm już ma.

20170702_185558.jpg

• 1 month później...

Polecam podkład podłogowy weber.floor 4310, jest on dodatkowo zbrojony włóknem polipropylenowym.

Zużycie to 1,7 kg /mm/m2.

Ruch pieszy po ~ 4 godz. Czas położenia paneli zależy od wilgotności wylewki oraz rodzaju paneli. Średnio wilgotność powinna być nie większa niż 3%.

Czas schnięcia wylewki przy dobrych* warunkach do progu 3% do około 2 tyg.

Cena worka materiału(25 kg) to 90,40 zł brutto.

Potrzebuje Pan 255 kg przy grubości 5 mm, 10 worków powinno wystarczyć. Pozdrawiam i polecam ten produkt!

• 7 months później...

Witam

Mam do wylania 50m^2 wylewki, różnice w poziomie do 30mm. Wykonawca poleca

Mapei ULTRAPLAN RENOVATION

Zużycie: 1,4 kg/m² na 1 mm grubości warstwy.

cenowo, dosyć dużo to wychodzi, czy ten materiał to faktycznie jeden z lepszych na rynku?

Czy macie do polecenia ewentualnie inne produkty?

Na nowym podłożu będą układane panele.

Edytowane przez kmirek

Podobna sprawa u mnie. Mam nierówną posadzkę w kotłowni i gospodarczym pomieszczeniu. Odchyły 5-10mm. Chciałbym na tym położyć płytki ale na takiej pofalowanej i chropowatej powierzchni będzie ciężko. Trzeba to wyrównać. Tylko czym?

Wylewka samopoziomująca liczyłem wychodzi sporo niestety. Jest jakaś alternatywa?

Posadzka leży na gruncie, nie ma żadnych izolacji pod spodem, to pomieszczenia gospodarcze. Nie mogę dać nawet ocieplenia żadnego bo strop 240 cm już ma.

u mnie też są kiepskie wylewki w jednym pomieszczeniu gdzie były płytki występowały odchyłki do 10 mm, fachowiec który mi kład płytki stwierdził że to dla niego żaden problem - dał więcej kleju (na worku kleju pisało z tego co pamiętam że od 2 do 15 mm grubość) - nie pchałbym się w żadne koszty z wylewkami sampoz.

W sklepie doradzali mi atlas sms 15 po 45 zeta za worek albo mapei mapei Novoplan 21 za 57 zl co o tym myslicie ?

bardzo dobra o dużej wytrzymałości na ściskanie. Zrezygnujesz z paneli nadaje się pod deski. Podłoże powinno być, mocne, stabilne, chłonne i suche pod wszystkie "wylewki".