unitraunitra 22.06.2017 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2017 Witam proszę doradzić mam do wylania 30 m2 - 2 pokoje, po około 5 mm prosze mi doradzić jaka masa samopoziomująca szybkoschnąca jest najlepsza ? co wybrać i ile ? oraz po jakim czasie można układać Panele podłogowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jnow1 23.06.2017 04:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2017 Są takie masy ale drogie masa samorozlewna szybkosprawna, cena około 10 PLN/kg+VAT. zużycie przy gr 5 mm – 8,5 kg/m2 x 10 PLN/kg = 85 PLN/m2+VAT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 23.06.2017 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2017 (edytowane) http://products.kerakoll.com/gestione/immagini/prodotti/00142%20Keratech%20Eco%20R10_(pl).pdfbedzie dobre, szybkie, wytrzymale, dobrze poziomujace, ale tanie to nie bedzie.zuzycie i czasy masz podane w karcie. nie zapomnij o odpowiednim przygotowaniu podloza przed wylaniem Edytowane 23 Czerwca 2017 przez fighter1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
unitraunitra 23.06.2017 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2017 W sklepie doradzali mi atlas sms 15 po 45 zeta za worek albo mapei mapei Novoplan 21 za 57 zl co o tym myslicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
unitraunitra 23.06.2017 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2017 albo jeszcze cos takiego z castoramy kreisel samopoz-bk ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 23.06.2017 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2017 albo jeszcze cos takiego z castoramy kreisel samopoz-bk ??? Ty powiedz wprost: szukam najtanszego - a i to niekoniecznie gowna po marketach a nie piszesz ze chcesz: Witam proszę doradzić mam do wylania 30 m2 - 2 pokoje, po około 5 mm prosze mi doradzić jaka masa samopoziomująca szybkoschnąca jest najlepsza ? co wybrać i ile ? oraz po jakim czasie można układać Panele podłogowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 23.06.2017 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2017 Zeby nie bylo ze jeden produkt tylko .. prosze: kolejna dobra samopoziomka do 10mm http://uzin.pl/produkty/przeglad-produktow/szukaj-produktu/details/uzin-nc-150-new-83/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosiorski-eu 04.07.2017 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2017 Podobna sprawa u mnie. Mam nierówną posadzkę w kotłowni i gospodarczym pomieszczeniu. Odchyły 5-10mm. Chciałbym na tym położyć płytki ale na takiej pofalowanej i chropowatej powierzchni będzie ciężko. Trzeba to wyrównać. Tylko czym? Wylewka samopoziomująca liczyłem wychodzi sporo niestety. Jest jakaś alternatywa? Posadzka leży na gruncie, nie ma żadnych izolacji pod spodem, to pomieszczenia gospodarcze. Nie mogę dać nawet ocieplenia żadnego bo strop 240 cm już ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert Głaz 14.08.2017 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2017 Polecam podkład podłogowy weber.floor 4310, jest on dodatkowo zbrojony włóknem polipropylenowym.Zużycie to 1,7 kg /mm/m2.Ruch pieszy po ~ 4 godz. Czas położenia paneli zależy od wilgotności wylewki oraz rodzaju paneli. Średnio wilgotność powinna być nie większa niż 3%.Czas schnięcia wylewki przy dobrych* warunkach do progu 3% do około 2 tyg. Cena worka materiału(25 kg) to 90,40 zł brutto.Potrzebuje Pan 255 kg przy grubości 5 mm, 10 worków powinno wystarczyć. Pozdrawiam i polecam ten produkt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kmirek 21.03.2018 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2018 (edytowane) Witam Mam do wylania 50m^2 wylewki, różnice w poziomie do 30mm. Wykonawca poleca Mapei ULTRAPLAN RENOVATIONZużycie: 1,4 kg/m² na 1 mm grubości warstwy.cenowo, dosyć dużo to wychodzi, czy ten materiał to faktycznie jeden z lepszych na rynku?Czy macie do polecenia ewentualnie inne produkty?Na nowym podłożu będą układane panele. Edytowane 21 Marca 2018 przez kmirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fant0mas 22.03.2018 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2018 Podobna sprawa u mnie. Mam nierówną posadzkę w kotłowni i gospodarczym pomieszczeniu. Odchyły 5-10mm. Chciałbym na tym położyć płytki ale na takiej pofalowanej i chropowatej powierzchni będzie ciężko. Trzeba to wyrównać. Tylko czym? Wylewka samopoziomująca liczyłem wychodzi sporo niestety. Jest jakaś alternatywa? Posadzka leży na gruncie, nie ma żadnych izolacji pod spodem, to pomieszczenia gospodarcze. Nie mogę dać nawet ocieplenia żadnego bo strop 240 cm już ma. u mnie też są kiepskie wylewki w jednym pomieszczeniu gdzie były płytki występowały odchyłki do 10 mm, fachowiec który mi kład płytki stwierdził że to dla niego żaden problem - dał więcej kleju (na worku kleju pisało z tego co pamiętam że od 2 do 15 mm grubość) - nie pchałbym się w żadne koszty z wylewkami sampoz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 25.03.2018 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2018 W sklepie doradzali mi atlas sms 15 po 45 zeta za worek albo mapei mapei Novoplan 21 za 57 zl co o tym myslicie ? bardzo dobra o dużej wytrzymałości na ściskanie. Zrezygnujesz z paneli nadaje się pod deski. Podłoże powinno być, mocne, stabilne, chłonne i suche pod wszystkie "wylewki". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts