aagaaz 22.10.2017 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2017 Zeszły tydzień był dość zalatany, tzn ja byłam zalatana... Załatwianie jeszcze formalności co do kredytu. Rozmowa z murarzem. W tym tygodniu odbędzie się spotkanie kierownika budowy, geodety oraz murarza, ponieważ mamy teren ze spadkiem - musimy ustalić najlepszy dla nas plan budowy... W tym tygodniu powinny być również pieniądze na koncie z kredytu - pierwsza transza Oby pogoda dopisała to może pod koniec tygodnia ruszymy... Trzymam kciuki dla Nas i dla Was za dobrą pogodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aagaaz 26.10.2017 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2017 Mam pytanie do Was? Czy 35 tys. dla murarza za wybudowanie całości to dużo czy mało..??? Dom 95 m2. Fundamenty będą schodkowe , ponieważ mamy spadek terenu. Ogrzewanie gazowe, także brak kominów. Póki co nie mam żadnego porównania, więc pytam Was.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 26.10.2017 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2017 Cena netto, czy brutto?Z materiałem, czy bez?Co dokładnie zwiera wyceny - tylko ściany i strop, czy również tarasy i obejście? /edit: i jeszcze z czego budujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aagaaz 26.10.2017 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2017 Witam.To jest cena dla niego już na rękę, bez materiałów. Wycena to stan surowy otwarty, raczej bez obejścia, chociaż taras też bedzie robił. Budujemy z bloczka komórkowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aagaaz 29.10.2017 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2017 Witam witam niedzielnie... Jesteśmy po spotkaniu geodety, kierownika i murarza. Zaczęło się coś dziać... Geodeta wbił paliki i mogę już mniej więcej zobaczyć lokalizację naszego domku na naszej działce Na drugi tydzień jak pogoda pozwoli będziemy zamawiać koparkę do zebrania humusu. Póki co pogoda nie daje nam szans na zaczęcie prac... A jak tam u Was pogoda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aagaaz 08.11.2017 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2017 No i zaczęło się Najpierw teren wyglądał tak... Potem wjechała maszyna... I teren się nieco zmienił... Za sprawą mojego skalniaka oraz ogromnego kamienia było przy tym trochę pracy. Dość dużo czasu zajęło wykopanie takiego dołu. Koszt jaki zapłaciliśmy to 700 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mku7i 08.11.2017 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2017 Witam się w dzienniku. Jesteście o jakiś tydzień, dwa przed nami my w przyszłym tygodniu mamy geodetę. Później będziemy czekać na lepsza bezdeszczowa pogodę. Kiedy kopiecie fundament? Jak pogoda pozwoli murujecie ściany czy definitywnie czekacie na wiosnę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aagaaz 08.11.2017 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2017 Witam. Witam... mku7i My jutro mamy geodetę i wyznaczenie rogów budynku... Zaraz po tym będziemy kopać fundamenty... Jeszcze ma być pogoda niby Zobaczymy jak ze ścianami... Na razie nie ma planów. Chcielibyśmy chociaż wyjść z ziemi A ty skąd jesteś? Co będziecie budować? Jaki projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mku7i 09.11.2017 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2017 Województwo dolnośląskie, między Wałbrzychem a Wrocławiem.Projekt "Dom w malinówkach 6" ze zmianami jak w sygnaturze. EDIT: jak dodawałem wpis z komórki to sygnatura się nie załaczyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aagaaz 09.11.2017 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2017 Właśnie dlatego pytałam, bo nie widziałam sygnatury.. Zajrzę do Ciebie w wolnym czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pagu 10.11.2017 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2017 Cześć w moim też podłogówka po całości nawet nie robię drabinki w łazience . Co do kosztów u mnie 185m2 garaż w bryle , stan zero 7000 bez ocieplania , stan surowy otwarty 30 000 tyle , fachowcy zajebiści wszystko fachowo , dokładnie i terminowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aagaaz 11.11.2017 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2017 Wczoraj był geodeta i niestety źle wyszły pomiary.W poniedziałek czekamy na kierownika budowy i zobaczymy co zadecyduje. Za wysoki poziom nam wyszedł. Okazało się, że teren jest bardzo nie równy. Zamiast parterówki, byśmy mieli wysoki parter, czego nie chcemy. Zobaczymy co zmieni kierownik budowy. Czas oczekiwania........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mku7i 11.11.2017 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2017 Hej. Co rozumiesz pisząc ze złe wyszły pomiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 12.11.2017 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 Aguś gratulacje ! Wreszcie się doczekałaś. Mam nadzieję,że jutro rozwiążecie problemy i zaczniecie kopać fundamenty. Projekt bardzo ładny, mnie jednak bardziej ciągnie do klasyki i taki domek z gankiem nadal jest moim marzeniem. Niestety urząd nadal mi nie ułatwia i dalej czekam na przekształcenie działki:eek: Musiałam tez zmienić plany co do projektu, bo po ogrodzeniu działki okazało się,że z7 jednak się nie zmieści ale już mam nowy plan i właśnie go przerabiam a nóż kiedyś się doczekam;) Buziaki i powodzenia!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aagaaz 13.11.2017 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2017 mku7i Dom miał być 20 cm powyżej poziomu ulicy. Geodeta wyznaczył 4 punkty, narożniki i koparka wykopała dół. Następnego dnia przyjechał geodeta tyczyć wszystkie narożniki domu. Okazało się, że jest bardzo nierówny teren i po pomiarach geodety wyszedłby nam wysoki parter, zamiast niskiego domu parterowego. W sumie może te pomiary były dobre z tym, że niekorzystne dla nas. Chcieliśmy parterowy domek a nie dom ze schodami. dana1s Witam Cię serdecznie.Mam nadzieję, że dzisiaj się wszystko wyjaśni , ponieważ kierownik przyjedzie i zadecyduje co robimy dalej.Każdy marzy o czym innym, dlatego też jest popyt na różne projekty. Ciekawa jestem jaki wybrałaś...Szkoda,że u Ciebie to się tak ciągnie, ale u nas z tymi papierami też było załatwiania. Oni jakoś w Urzędach zawsze mają czas...Daj znać jak Ci się wszystko poukłada.. Trzymam kciuki Do następnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aagaaz 13.11.2017 14:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2017 I po wizycie kierownika. Wszystko poszło po naszej myśli. W środę geodeta tyczy narożniki i zaczynamy ławy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 13.11.2017 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2017 Super, cieszę się bardzo! Aguś póki co nic nie zdradzę, bo boję się zapeszyć jak coś ruszy z pewnością się dowiesz:) Życzę Wam pogody , cierpliwości i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aagaaz 15.11.2017 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 Witam Celina Danusiu rozumiem, Trzymam kciuki Dzisiaj był geodeta i wszystko wyznaczone. Dopiero teraz widać czy tak miało być czy nie............. Niestety nierówności terenu dopiero widać po takim oznaczeniu geodety... Miała być niska parterówka.. Może i będzie , ale trzeba będzie dużo ziemi nawieźć i wyrównać dosyć teren. Lepsze zdjęcia będą później... Na pierwszym mój mąż i synek Widać gdzie jest poziom terenu, dlatego mam do Was pytanie. Jak obliczyć ile mnie więcej wyszłaby nas piwnica?? Chociażby jakieś małe podpiwniczenie, ponieważ wykop już jest to się zastanawiamy czy nie zrobić częściowego podpiwniczenia... Niestety nie mamy za dużo funduszy, dlatego nie wiem jak się za to zabrać. Czy myślicie , że warto zrobić jakieś małę pomieszczenie gospodarcze? Pomóżcie Dzięki.. Lecę spać bo jutro rano trzeba do pracy. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 15.11.2017 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 Jeśli liczycie kasę, to moim zdaniem nie warto robić podpiwniczenia - stosunek ceny do efektu jest niewspółmierny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 15.11.2017 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 Witaj. gratuluje startu. ja jestem na etapie dogrywania projektu. Z piwnicy zrezygnuj. Spore koszty, a skoro liczycie pieniążki... Co do tyczenia budynku, geodeta na mapie do celów projektowych nie naniósł rzędnych wysokościowych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts