siema64 23.06.2017 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2017 Na moim terenie trwa zamiana warunków zabudowy. Proces będzie trwał do roku. Chcę przebudować mój dom-dobudować piętro. Zanim zlecę wykonanie projektu mam pytanie do znawców prawa budowlanego-czy po złożeniu PNB np. jesienią mogę dostać odmowę ze względu na planowane zmiany w warunkach zabudowy i zmuszony będę do czekania ustanowienia nowych warunków zabudowy i dopiero gdy pozwolą one na inwestycję zlecić projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 23.06.2017 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2017 - jeżeli otrzymasz Pozwolenie na Budowę ( i się uprawomocni ) przed zmianą Planu Miejscowego - to zmiana Planu Cię nie dotyczy.- odmowy nie możesz dostać jeśli projekt opracowywany jest na bazie Decyzji o Warunkach Zabudowy i złożony przed zmianą Planu Miejscowego- jeśli nie zdążysz z projektem i Plan Miejscowy zostanie zmieniony - wówczas dostaniesz pisemko z Urzędu o Uchwalonym Planie i informacją, że wcześniejsze Warunki Zabudowy tracą moc prawną ( tym samym i projekt może ulec zmianie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts