KotKapiszon 23.06.2017 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2017 Cześć, szukam drzwi wewnętrznych w stylu retro / klasycznych. Kolor biały, 6 sztuk. Zastanawiam się nad 3 firmami: DRE, Porta oraz Polskone. Jakie są Wasze doświadczenia z tymi drzwami? Co polecacie a co odradzacie? Na co zwracać uwagę przy zakupie? Raczej nie będą to drzwi drewniane - koszty Myślę o płycie wiórowej otworowanej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorian1982 29.06.2017 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2017 Jesli i tak nie planujesz zakupu drzwi z litego drewna to może zainteresuj się firmą Windoor. Mają bardzo dobre ceny przy zakupie kilku sztuk, plus ościeżnice też tańsze niż większość producentów. Jak coś to ich drzwi są w sieciówkach np. castorama. Ja osobiście patrzyłem wpierw na cenę (miałem do zrobienia całe mieszkanie, najważniejsze były podłogi i kuchnia tak naprawdę), potem na jakość ościeznic i czy okleina na kantach jest odpowiednio zakończona, czy nie będzie odchodzić. Przy drzwiach windoor wszystko mi pasowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KotKapiszon 30.06.2017 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2017 Ok, dzięki. Na razie wybrałem firmę PORTA, drzwi Royal Premium. Czy ktoś ma takie drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patent.x 30.06.2017 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2017 Po białe retro możesz uderzyć do stolarza, robi Ci na połysk. Royal Premium będzie podobne do Windoor, tylko zamiast MDF masz HDF. W stylu retro możesz zerknąć na Stolpaw, np. Femme. Prawie 3x drożej niż Porta, za to drewno dębowe, środek MDF. W cenie Royal Premium masz jeszcze ramiakową Forsycja z Erkado, ramiaki MDF, środek HDF. Tylko tutaj okleinę białą 'premium". Z Polskone zwróć uwagę na Vertigo, ramiak z drewna klejonego, pokrycie HDF, całość malowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 30.06.2017 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2017 Dorian, zerknij do swojej skrzynki PW i poczytaj ostrzeżenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazwoj 06.07.2017 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 To w tych pieniądzach wolałbym mniej znane Erkado, jak Portę, bo tam w standardzie masz plaster miodu w wypełnieniu skrzydła, a za płytę musisz dopłacić. Erkado masz już ramówkę i przy tym wzorze masz pełne MDFy (znacznie sztywniejsze).Wzór kwestia gustu, choć ten co Ty wybrałeś dla mnie jest bardziej retro - taki lekko "angielski". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts