Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

Polecono mi pozacierać pianki wokół okna PCV które jest wstawione na lico (będzie elewacja za kilka lat) właśnie goldband-em, że ale nie mam go w dniu naszym składzie. Czym mogę to zrobić? Poproszę o inny materiał z innej firmy.

Zabezpieczam przed słońcem i wodą

Nie, zresztą kliny powinny być plastikowe i nie powinny wystawać poza lico. A jak drewniane i wystają to nie wiem, tu juz niech wypowiedzą się specjaliści od okien.
Golbandem? Ktoś chyba się źle czuje... To jest tynk wewnętrzny gipsowy to sobie sam odpowiedź czy można stosować go na zewnątrz. Najlepiej zrób to klejem do płytek albo do styro. Kliny zdemontuj i zapsikaj to pianką, obetnij na równo i wtedy możesz zabezpieczać. Możesz też zrobić to silikonem.
Nie, zresztą kliny powinny być plastikowe i nie powinny wystawać poza lico. A jak drewniane i wystają to nie wiem, tu juz niech wypowiedzą się specjaliści od okien.

kliny są plastikowe, wystają kilka centymetrów...

Golbandem? Ktoś chyba się źle czuje... To jest tynk wewnętrzny gipsowy to sobie sam odpowiedź czy można stosować go na zewnątrz. Najlepiej zrób to klejem do płytek albo do styro. Kliny zdemontuj i zapsikaj to pianką, obetnij na równo i wtedy możesz zabezpieczać. Możesz też zrobić to silikonem.

https://drive.google.com/open?id=0Bzv1Yg0Q7WxRRUE1OXMzaHp0bFU zdjęcia