rafalmic 24.06.2017 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2017 Witam.Mam problem, a mianowicie firma robiła mi poddasze z regipsów(szpachlowanie, gruntowanie). Oni zagruntowali a ja chciałem pomalować farbą Dulux na kolor biały, jednak farba odchodzi platami razem z gruntem.Jakie mogą byc tego przyczyny?Z gory dziekuje.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 24.06.2017 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2017 Nie odpylona powierzchnia po szlifowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 24.06.2017 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2017 Wałek zawija gładź? Zagruntowane bardzo marnym gruntem, do tego gładź bardzo świeża lub bardzo marna. Zagruntuj gruntem naprawdę drobno cząsteczkowym za pomocą pędzla łąkowa i dopiero maluj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalmic 25.06.2017 05:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2017 Przy malowaniu farba na gotowo grunt odchodzi całkowicie do regipsu- tak jakby wogole grunt nie trzymał się płyty. Gruntowane było śnieżką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalmic 25.06.2017 06:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2017 Zawija się na wałku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalmic 25.06.2017 06:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2017 Regipsy robione były w tamtym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 25.06.2017 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2017 czekaj - grunt masz na myśli farbę gruntującą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 25.06.2017 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2017 grunt raczej ci nie odchodzi tylko albo gips albo farba gruntująca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalmic 25.06.2017 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2017 Tak, farba gruntujaca w ogóle nie trzyma się regipsow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalmic 25.06.2017 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2017 A podczas malowania na gotowo farbą białą schodzi właśnie ta farba gruntujaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalmic 25.06.2017 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2017 Mam na myśli ten grunt: http://allegro.pl/sniezka-grunt-farba-gruntujaca-podkladowa-10l-i6516139761.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalmic 26.06.2017 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2017 Co może być przyczyna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redblack 26.06.2017 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2017 Co może być przyczyna? Podaj jeszcze raz warstwy jakie masz bo jest niejasne. Czy takie: - grunt: jaki dokładnie, czy mieszany z farbą? - farba podkładowa Śnieżka grunt - farba Dulux. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olek-fryc 26.06.2017 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2017 Witam. Mam problem, a mianowicie firma robiła mi poddasze z regipsów(szpachlowanie, gruntowanie). Oni zagruntowali a ja chciałem pomalować farbą Dulux na kolor biały, jednak farba odchodzi platami razem z gruntem.Jakie mogą byc tego przyczyny? Z gory dziekuje. pozdrawiam Najbardziej prawdopodobną przyczyną odchodzenia farby ze ściany świeżo po malowaniu jest nieprawidłowo przygotowane podłoże. Chcąc cieszyć się z ładnie wyglądających ścian, należy zadbać o właściwą przyczepność farby do podłoża poprzez jego wzmocnienie i wyrównanie. Ważną czynnością jest pozbycie się wszystkich nierówności oraz resztek starej farby. Jeszcze ważniejszą jest usunięcie resztek pyłów pozostałych po czyszczeniu powierzchni. To właśnie one w największym stopniu decydują o przyczepności emulsji gruntującej i farby do ściany. Dobrymi sposobami na pozbycie się pyłów jest stosowanie odkurzaczy, szczotek tzw. ławkowców oraz suchych szmat. Kolejną możliwą przyczyną odchodzenia farby z gruntem od powierzchni ściany jest zastosowanie słabej jakości emulsji gruntującej. Najlepszymi środkami gruntującymi są takie, w których zawartość głównego składnika, dyspersji żywic syntetycznych, wynosi co najmniej 20%. Im wyższy współczynnik tego składnika w emulsji, tym lepsze występuje wzmocnienie oraz wyrównanie chłonności podłoża po jego zastosowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 23.07.2017 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2017 Szanowny Panie, opisany problem może być wywołany niewłaściwym przygotowaniem podłoża. Powinno być ono suche i dokładnie odpylone. Najpierw powinien Pan zastosować preparat gruntujący ACRYL-PUTZ® GU 40 (nie trzeba go rozcieńczać) – nałożyć go dokładnie pędzlem ławkowcem. Następnym krokiem jest pomalowanie wnętrza farbą podkładową Śnieżka Grunt. Zadaniem farby jest przede wszystkim ujednolicenie struktury podłoża, uczynienie go bardziej stabilnym. Farba zmniejsza także chłonność powierzchni, dzięki temu zużywa się mniej emulsji docelowej. Wyroby należy nanosić zgodnie z zaleceniami producenta. Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts