Kriss7 17.02.2018 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2018 Krótki raport na dzień dzisiejszy.W mijającym tygodniu panowały mrozy, więc odłożyliśmy wylewkę na piątek/sobotę. W czwartek ustaliliśmy, że Panowie wejdą w sobotę (czyli dzis). Temperatura dzisiaj sprzyjała bo bylo jakies 6,7 stopni. Zaczeli o 7, skonczyli o 14:30 :| Ekipa tak zajebista, że po prostu brak słów (w pozytywnym sensie). Maja porządny nowy sprzet, pracują w 4. Posprzatali za sobą, że nawet nie widać, że ktoś tam był. Np worki po cemencie zapakowali na wlasną przyczepke i wyjechali, nawet mój worek ze śmieciami chcieli zabrać. Co do samej wylewki to oczywiscie cieżko byłoby mki sprawdzic poziomy, ale to co zobaczyłem w południe na górze mi wystarczyło. Rewelacja, wygląda to tak, jakby było to docelowe podłoże... Było tanio, profesjonalnie, szybko i na czas.Kolejna ekipa znaleziona w internecie mnie nie zawiodła. Od razu umówiliśmy się na wykonanie wylewki na dużym tarasie latem. To tyle jeśli chodzi o wylewkę, zdjęcia wrzucę w poniedziałek, jak będzie twarda. Co do innych rzeczy to ustaliłem z gościem od drzwi, że zamontujemy główne pod koniec następnego tygodnia. Oprócz tego dostałem kilka wycen za szamba. Padło na oferte za 4tys z transportem, wykopem, montażem i podłączeniem do budynku. Realizacja jak dobrze pójdzie to jeszcze w lutym. Na tygodniu zamawiam płyty gk na sufity na parterze i zaczynam zabawe z ich nakręcaniem. Od dzisiaj musimy poczekać 4tygodnie, zeby wylewka dobrze związała. Po tym czasie wejdzie firma od pompy i zrobi całą kotłownie, a następnie zaczniemy wygrzewać posadzki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janosik86 17.02.2018 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2018 Idziesz jak burza powodzenia na dalszy etapach. PS Powrzucaj zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 17.02.2018 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2018 Ekstra, nic tak nie cieszy jak dobrze wykonana praca Podrzucisz mi proszę namiary na ekipę od tynków na priv? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fleszu1 18.02.2018 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2018 Na tygodniu zamawiam płyty gk na sufity na parterze i zaczynam zabawe z ich nakręcaniem. Od dzisiaj musimy poczekać 4tygodnie, zeby wylewka dobrze związała. Po tym czasie wejdzie firma od pompy i zrobi całą kotłownie, a następnie zaczniemy wygrzewać posadzki. Radziłbym wstrzymać się z zabudową suitów GK zanim nie pozbędziesz się wilgoci. U mnie właśnie trwa wygrzewanie wylewek robionych w listopadzie. Niesamowita wilgoć, wszystko mokre. Jak gipskartony zawilgną to cięzko będzie im wyschnąć. No chyba że uruchomisz równocześnie wentylację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 18.02.2018 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2018 Na poddaszu Gipsy mam już prawie kompletne. Ogólnie mój plan jest następujący:-przez najbliższe 4 tygodnie zrobię regipsy i je wyszpachluje w całym domu. W między czasie będę wierzył i grzal koza. Tynki mam już suche. Jak zamontujemy pompę i zaczniemy wygrzewac to wtedy też zamontuje i uruchomię rekuperacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mku7i 18.02.2018 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2018 Miło czytać, bardzo fajnie pozgrywane ekipy. Nie myślałeś o przydomowej oczyszczalni zamiast szamba? Za szambo ok. 100 zł na miesiąc będziesz musiał zapłacić. Chyba, że spodziewasz się kanalizacji w niedługim okresie czasu. Majówka na ogrodzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 18.02.2018 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2018 Hej. Chciałem ale niestety grunt nie pozwala na oczyszczalnie rozsaczajaca... :/ Kanaliza ma być w ciągu 2lat więc postanowiliśmy zrobić Szambo a potem to wykorzystać na deszczowke. Musimy się wprowadzić do 1 czerwca bo w zrsz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mku7i 18.02.2018 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2018 Co to jest zrsz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 18.02.2018 14:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2018 Na smartfonie nie można edytować. W zeszłym tygodniu znaleźliśmy kupca na mieszkanie i chce się wprowadzić 1.06. Zapowiada się intensywny okres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mku7i 18.02.2018 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2018 No to tylko się cieszyć i zbierać siły na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 19.02.2018 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2018 (edytowane) No i dzisiaj sie potwierdziło to co pisałem w piątek. Wylewki zrobione rewelacyjne, sprawdziłem łatą chyba z 20 miejsc i wszędzie jest tak samo W domu zrobilo się jakby od razu przytulniej, puszki sa na normalnych wysokościach, na schody mozna wchodzić bez problemu. Odpływy liniowe poosadzane i porobione spadki. Mysle, że glazurnik bedzie zadowolony. Pozostało zakasać rękawy i działać dalej. Edytowane 19 Lutego 2018 przez Kriss7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 22.02.2018 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2018 No i dzisiaj wpadły główne drzwi. Jeśli chodzi o stolarkę zewnętrzną to mamy komplet. Przy okazji została też wymieniona szyba w gabinecie - reklamacja została uznana. Aktualnie szukam ekipy od elewacji, jedna oferta zawiera propozycje zamiany drewna na efekt drewna. Troche o tym poczytałem i wydaje się to być całkiem niezła alternatywa, szkoda tylko że robocizna jest droga w tym przypadku. Przydałoby się też ogarnąć temat parapetów zewnętrznych i wewnętrznych. Nie jestem fanem kamienia, ale chyba na zewnątrz go zrobimy. W środku nie mamy pomysłu póki co... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 22.02.2018 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2018 Wokół drzwi nie będzie foli paroizolacyjnych? Nam się podobają drewniane parapety wewnętrzne. Np. jesion. #zdjecieinwestoranatleinwestycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 23.02.2018 06:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2018 Zdecydowałem sie na tradycyjny montaż. Co do parapetów to też nam po głowie chodza drewniane. Pozostalo m zglebic temat. #inwestorNieMaTalentuDoRobieniaZdjec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 23.02.2018 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2018 Co masz pod tymi drzwiami wejściowymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 24.02.2018 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2018 Co masz pod tymi drzwiami wejściowymi? Poszerzenie z jakiegoś rodzaju styropianu, sam dokladnie nie wiem co to jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 24.02.2018 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2018 Znalazłem to klinaryt http://oknotest.pl/montaz-okien/fix-montaz-naroznych-drzwi-balkonowych-hst Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 26.02.2018 06:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2018 No i wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 27.02.2018 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2018 Czy ktoś ma dobrego płytkarza do polecenia z okolic Wrocławia? Gostek w którego celowałem niestety odpadł i muszę kogoś ogarnąć na początek maja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 27.02.2018 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2018 Zerknij tutaj, myśmy tak znaleźli m.in. gościa od działówek na górze, z którego jesteśmy zachwyceni.Mignął mi tam również płytkarz http://forum.muratordom.pl/showthread.php?49341-DOLNOŚLĄSKIE-biała-lista-solidnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts