Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Indywidualny, prosty pod Wrocławiem

Recommended Posts

Krótki raport na dzień dzisiejszy.

W mijającym tygodniu panowały mrozy, więc odłożyliśmy wylewkę na piątek/sobotę. W czwartek ustaliliśmy, że Panowie wejdą w sobotę (czyli dzis). Temperatura dzisiaj sprzyjała bo bylo jakies 6,7 stopni. Zaczeli o 7, skonczyli o 14:30 :| Ekipa tak zajebista, że po prostu brak słów (w pozytywnym sensie). Maja porządny nowy sprzet, pracują w 4. Posprzatali za sobą, że nawet nie widać, że ktoś tam był. Np worki po cemencie zapakowali na wlasną przyczepke i wyjechali, nawet mój worek ze śmieciami chcieli zabrać. Co do samej wylewki to oczywiscie cieżko byłoby mki sprawdzic poziomy, ale to co zobaczyłem w południe na górze mi wystarczyło. Rewelacja, wygląda to tak, jakby było to docelowe podłoże... Było tanio, profesjonalnie, szybko i na czas.

Kolejna ekipa znaleziona w internecie mnie nie zawiodła. Od razu umówiliśmy się na wykonanie wylewki na dużym tarasie latem.

To tyle jeśli chodzi o wylewkę, zdjęcia wrzucę w poniedziałek, jak będzie twarda. Co do innych rzeczy to ustaliłem z gościem od drzwi, że zamontujemy główne pod koniec następnego tygodnia. Oprócz tego dostałem kilka wycen za szamba. Padło na oferte za 4tys z transportem, wykopem, montażem i podłączeniem do budynku. Realizacja jak dobrze pójdzie to jeszcze w lutym.

Na tygodniu zamawiam płyty gk na sufity na parterze i zaczynam zabawe z ich nakręcaniem.

Od dzisiaj musimy poczekać 4tygodnie, zeby wylewka dobrze związała. Po tym czasie wejdzie firma od pompy i zrobi całą kotłownie, a następnie zaczniemy wygrzewać posadzki.

• Odpowiedzi 484
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Na tygodniu zamawiam płyty gk na sufity na parterze i zaczynam zabawe z ich nakręcaniem.

Od dzisiaj musimy poczekać 4tygodnie, zeby wylewka dobrze związała. Po tym czasie wejdzie firma od pompy i zrobi całą kotłownie, a następnie zaczniemy wygrzewać posadzki.

Radziłbym wstrzymać się z zabudową suitów GK zanim nie pozbędziesz się wilgoci. U mnie właśnie trwa wygrzewanie wylewek robionych w listopadzie. Niesamowita wilgoć, wszystko mokre. Jak gipskartony zawilgną to cięzko będzie im wyschnąć. No chyba że uruchomisz równocześnie wentylację

Na poddaszu Gipsy mam już prawie kompletne.

Ogólnie mój plan jest następujący:

-przez najbliższe 4 tygodnie zrobię regipsy i je wyszpachluje w całym domu.

W między czasie będę wierzył i grzal koza. Tynki mam już suche. Jak zamontujemy pompę i zaczniemy wygrzewac to wtedy też zamontuje i uruchomię rekuperacje.

No i dzisiaj sie potwierdziło to co pisałem w piątek. Wylewki zrobione rewelacyjne, sprawdziłem łatą chyba z 20 miejsc i wszędzie jest tak samo :)

W domu zrobilo się jakby od razu przytulniej, puszki sa na normalnych wysokościach, na schody mozna wchodzić bez problemu. Odpływy liniowe poosadzane i porobione spadki. Mysle, że glazurnik bedzie zadowolony.

Pozostało zakasać rękawy i działać dalej.

b0455374f17d04d5med.jpg

981be17d680d4de4med.jpg

57a23744974c5175med.jpg

4a7ef2baaa106709med.jpg

e48cf71fbcd11577med.jpg

Edytowane przez Kriss7

No i dzisiaj wpadły główne drzwi. Jeśli chodzi o stolarkę zewnętrzną to mamy komplet. Przy okazji została też wymieniona szyba w gabinecie - reklamacja została uznana. Aktualnie szukam ekipy od elewacji, jedna oferta zawiera propozycje zamiany drewna na efekt drewna. Troche o tym poczytałem i wydaje się to być całkiem niezła alternatywa, szkoda tylko że robocizna jest droga w tym przypadku.

Przydałoby się też ogarnąć temat parapetów zewnętrznych i wewnętrznych. Nie jestem fanem kamienia, ale chyba na zewnątrz go zrobimy. W środku nie mamy pomysłu póki co...

467a6bce72824d65med.jpg

e1d4ced7b52abd4dmed.jpg

37e2c84ad2022bbfmed.jpg