Kriss7 27.02.2018 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2018 Zerknij tutaj, myśmy tak znaleźli m.in. gościa od działówek na górze, z którego jesteśmy zachwyceni. Mignął mi tam również płytkarz http://forum.muratordom.pl/showthread.php?49341-DOLNOŚLĄSKIE-biała-lista-solidnych Znam ten wątek, jest tam jeden w miare świeży wpis z poleceniem płytkarza. Musze się skontaktować. dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 27.02.2018 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2018 Ja z ekip polecanych na muratorze mam wynotowane od wykończeniówki:Arek Gawroński - 503 196 987pan Hubert - 500 559 172.Pan Robert (elewacje i wykończenie wnętrz) - 609 290 625 Sama nie polecę bo nie wiem jak pracują, ale inni polecali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fleszu1 27.02.2018 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2018 dzwi wejsciowe są wyżej niż wylewka czy to złudzenie optyczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 27.02.2018 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2018 dzwi wejsciowe są wyżej niż wylewka czy to złudzenie optyczne? Złudzenie, drzwi są delikatnie wyżej zeby po ułożeniu paneli było wszystko jak trzeba. Musze dolać ten kawałek przy samym progu betonem, bo jak robili wylewki to były drzwi tymczasowe. Dzięki Doli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 27.02.2018 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2018 Złudzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 06.03.2018 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 Zima miejmy nadzieje już za nami. Na szczęście nie stałem z robotą podczas mrozów - koza podłączona do kominka dawała rade. Udało się wymurować fundament pod pompe ciepła - zrobiłem go z bloczków betonowych, które zostały mi jeszcze od fundamentu. Tynki i wylewki wyschnęły i nie czuć wilgoci w domu. Ogolnie ciągłe wietrzenie (nawet podczas mrozów) + dogrzewanie kozą pomogło. Skończyłem zabudowe płyt GK na poddaszu, najwięcej roboty było z oknami i zrobieniem otworów na rekuperator. Dodatkowo wczoraj zabudowałem rury od WM w garderobie. Jutro pochwale się zdjęciami. Powoli schodzę na parter robić dalszą zabudowę GK. Niestety mamy pare zmian w kuchni względem zaprojektowanej instalacji. Musze to poprzerabiać. Kuchnia w koncu została klepnięta - planowany montaż w maju. Sprzęty AGD powoli też wybieramy. W tym tygodniu mam spotkania z 3 glazurnikami. Zobaczymy kiedy, za ile i czemu tak drogo. Zdecydowalismy się na płytki imitujące panele na całej powierzchni parteru. Tylko w kotłowni zrobie inną podłogę, chyba wyleje tam jakaś żywice czy coś w tym stylu. Montaż pompy ciepła i pierwsze uruchomienie planuje na drugą połowę marca - do tego czasu musze zagruntować sciany w kotłowni i pomalować je na biało, Motywacja poszła w góre bo widać powoli koniec, w dodatku idzie wiosna, dni coraz dłuższe. Walczymy dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 06.03.2018 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 Brawo, brawo! To teraz czekam na zdjęcia Gdzie zamawiacie kuchnię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 06.03.2018 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 Brawo, brawo! To teraz czekam na zdjęcia Gdzie zamawiacie kuchnię? Hej, Kuchnie robimy u stolarza (po znajmosci) zobaczymy jak wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 07.03.2018 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2018 Nie mam dużo wizualizacji kuchni, bo te sa jeszcze w trakcie dogrywania. Ogólnie mniej więcej będzie wyglądać to tak jak poniżej. Fronty sa w kolorze popiel mat + blaty dab halifax. TAk jak pisałem wcześniej, udało mi sie wymurowac fundament pod zewnętrzną jednostke pompy ciepła: Mam zamontowane schody strychowe, troche z tym zabawy było, bo musiałem przedlużyć jetki zeby zamocować skrzynie niżej. Potem wypoziomowanie i skrecanie. Wyszło całkiem spoko, potrzebuje tylko zakupić listwy wykonczeniowe. No i zabudowa okien: Wczoraj miałem spotkanie z pierwszym płytkarzem, dzisiaj rano z gościem od elewacji. Czekam na wyceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 07.03.2018 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2018 A właśnie, nie spytałam Cię wcześniej jak widziałam te okna - czemu nie masz dolej zabudowy KG zupełnie prostopadłej, a górnej równoległej do podłogi? Tak ponoć najlepiej dla cyrkulacji powietrza we wnęce okiennej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 07.03.2018 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2018 Tak mi wyszły profile nośne, mój bład. Powinno być tak jak mówisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 12.03.2018 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2018 Mały update na dziś: - jednej mroźnej nocy w zeszłym tygodniu nie było prądu i nie zadziałał kabel grzewczy. Wynikiem tego bylo zamrożenie wodomierza i teraz z niego cieknie ;/ Oczywiście będę musiał wymienić na nowy. -dzisiaj zaczynamy elewacje, panowie twierdzą ze w 2 tygodnie dają rade. Pójdzie grafit 0,033 20cm. Wykończenie oczywiście w tymku + efekt drewna. Oprocz tego panowie zrobią też podbitkę - również w tynku. Dzieki czemu unikniemy jakichkolwiek drewnianych wstawek na elewacji, przez co nie bede musiał nic z nia robić przez pare ładnych lat. -miałem kilka spotkań z płytkarzami. Ceny za 90m2 podłogi na dole + dwie łazienki w granicach 7tys zł za sama robocizne. Termin realizacji 4 tygodnie i rozpoczęcie w maju. Jeszcze nie wybrałem fachowca choć mam faworyta. -z mojej strony ciągle bawię sie w profile na parterze i płyty gk. Jest dużo kabli w suficie wiec jest sporo zabawy z tym. Mój plan jest taki, żeby do końca kwietnia ogarnąć gipsowanie + malowanie, tak żeby po położeniu płytek już nie stawiać żadnych rusztowań i drabin. Walczymy :wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 12.03.2018 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2018 Mały update na dziś: - jednej mroźnej nocy w zeszłym tygodniu nie było prądu i nie zadziałał kabel grzewczy. Wynikiem tego bylo zamrożenie wodomierza i teraz z niego cieknie ;/ Oczywiście będę musiał wymienić na nowy. Wywalanie kasy w błoto - najgorzej. -dzisiaj zaczynamy elewacje, panowie twierdzą ze w 2 tygodnie dają rade. Pójdzie grafit 0,033 20cm. Wykończenie oczywiście w tymku + efekt drewna. Oprocz tego panowie zrobią też podbitkę - również w tynku. Dzieki czemu unikniemy jakichkolwiek drewnianych wstawek na elewacji, przez co nie bede musiał nic z nia robić przez pare ładnych lat. Jak sobie liczą Panowie wykonanie ocieplenia i elewacji? Dajesz tynk silikonowy? -miałem kilka spotkań z płytkarzami. Ceny za 90m2 podłogi na dole + dwie łazienki w granicach 7tys zł za sama robocizne. Termin realizacji 4 tygodnie i rozpoczęcie w maju. Jeszcze nie wybrałem fachowca choć mam faworyta. To ile w sumie m2? Wyjdzie 60zł/m2? -z mojej strony ciągle bawię sie w profile na parterze i płyty gk. Jest dużo kabli w suficie wiec jest sporo zabawy z tym. Mój plan jest taki, żeby do końca kwietnia ogarnąć gipsowanie + malowanie, tak żeby po położeniu płytek już nie stawiać żadnych rusztowań i drabin. Walczymy :wiggle: Życzę rychłego końca z regipsami, bo pewnie Ci się już nie chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 12.03.2018 14:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2018 (edytowane) Elewacja łacznie z tynkiem 60zł/m2, oprocz tego za ten efekt drewna osobno liczą. Co do płytkarzy to nie wiem jak oni to liczą, dostalem kompleksowe wyceny, inaczej za podłoge, inaczej za sciany itd. Regipsów juz mi sie nie chce, ale na dole szybciej to idzie. Edytowane 12 Marca 2018 przez Kriss7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papucy 13.03.2018 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2018 Elewacja łacznie z tynkiem 60zł/m2, oprocz tego za ten efekt drewna osobno liczą. Co do płytkarzy to nie wiem jak oni to liczą, dostalem kompleksowe wyceny, inaczej za podłoge, inaczej za sciany itd. Regipsów juz mi sie nie chce, ale na dole szybciej to idzie. Hej Kriss jakiej grubości dawałeś folię pod styro , czy łączyłeś ją z izolacją z pod ścian ( masz tam folie czy papę ) . Czy na styro też szła folia u ciebie ? Wylewki masz zbrojone siatką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 13.03.2018 12:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2018 Hej Kriss jakiej grubości dawałeś folię pod styro , czy łączyłeś ją z izolacją z pod ścian ( masz tam folie czy papę ) . Czy na styro też szła folia u ciebie ? Wylewki masz zbrojone siatką? Rozumiem że chodzi ci o styro na podłodze. Dawałem podwójną warstwę folii (chyba tej 3mm), tak żeby sie nie poprzecierała. Pod ścianami mam pape, z którą folia jest połączona. Na styro szła wszędzie folia odblaskująca pod podłogówkę, tylko w spiżarni dałem zwykłą folie, bo tam nie mam podłogówki. Wylewki zbrojone włóknami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papucy 13.03.2018 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2018 Tak dokładnie. A jak łączyłeś papę z pod ścian z tą folią ? Ta folia to coś takiego czy jakaś specjalna atestowana? Druga warstwa folii wywinięta na ściany? https://folnet.pl/towar/folia-izolacyjno-budowlana-grubosc-030mm-rozne-wymiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 13.03.2018 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2018 Tak dokładnie taka. Wywinąłem ją na sciany tak jak mówisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papucy 13.03.2018 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2018 Ok dzięki za info. A jak łączyłeś papę z pod ścian z tą folią ( kleiłeś) czy tylko wsadziłeś po papę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 13.03.2018 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2018 Nic nie kleiłem, po prostu wywinąłem, styro i wylewka to mocno dociśnie, mysle ze nie ma co się za bardzo tym przejmować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts