jak_to_mozliwe 23.03.2018 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 Możesz też napisać do tego gościa, ma b. dużą wiedzę. BTW, Wojtek też może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mku7i 23.03.2018 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 Hej Krissu. Wrzuć jakieś nowe fotki. Gratuluje postępów, super Ci to idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papucy 25.03.2018 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2018 Hej Kriss ile zostawiłeś miejsca na płytkę przy HS aby potem było ładne lico? Ja ma w projekcie 2 cm i tak sobie myślę czy to aby nie za dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 25.03.2018 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2018 U mnie jest dokladnie 2cm. Płytki maja okolo 0,8-1cm, wiec powinno wyjść równo, tak przynajmniej twierdzi płytkarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 27.03.2018 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2018 No i mamy pompe ciepła!!! Panowie wczoraj montowali do godziny 21, niestety na górnym rozdzielaczu było kilka złych kształtek (producent zle skrecił) i niestety trzeba bedzie to poprawić. Póki co grzeje dół i dzisiaj rano już w srodku było ciepło Jaram się bo to coś na co długo czekałem. Kotłowania mozna powiedzieć ze uzbrojona, dojdzie jeszcze tylko zmiękczacz wody. Woda póki co tylko w podłogówce, bo jednak jeszcze 2 miesiące nie będzie nikt mieszkał, więc gdybyśmy napuścili do bojlera to potem by śmierdziała. Elewacja się robi, Panowie są bardzo dokładni, jak zaciągnęli drugi raz klejem to wygląda to jakby już było otynkowane. Lecimy dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mku7i 27.03.2018 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2018 Krissu petarda nadrobiłem trochę dziennika, nie byłem na bieżąco. Świetne tempo prac Pytania: jak ocieplałeś strop i dach ? Przecierałes tynki papierem czy odpuściłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 27.03.2018 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2018 Dzieki mku7i, tempo bardzo dobre, mam nadzieje ze nic się nie wykrzaczy w najblizszym czasie. Strop i dach wełna 2x15cm ursa 035. Co do tynków to dalej nie wiem czy robić gładzie czy nie, mam w planach pomalować jedna sciane i zobacze jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mku7i 10.04.2018 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2018 Hej Kriss,mam pytanie - gdzie są fotki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 10.04.2018 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2018 (edytowane) Fajne postępy. Gratulacje. Ile Cię wyszła ta pompa z montażem? Pisałeś, że płaciłeś za elewacje 60zł od metra. To cena beż żadnych materiałów? Ile Cię wychodzi metr z materiałami? Aerisa juz zamontowałeś? Wełny na dachu dajesz tylko 30cm? Dzieki za poniższe odpowiedzi. Jak tak liczyłem to drożej mnie wychodził metr elewacji. Pocieszające. Edytowane 10 Kwietnia 2018 przez pandzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 10.04.2018 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2018 Hej, Fotki elewacji beda pod koniec albo w przyszlym tygodniu jak skoncza finalnie Pompa okolo 27tys (cała kotłownia) Elewacja 60zł za sama robocizne + drugie tyle za materiały Reku instaluje dopiero jak sie wprowadze zeby kanały były czyste i nic w nich nie było (np przy gipsowaniu płyt). Dałem 30cm bo nie chciałem bardziej obnizać sufitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 15.04.2018 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2018 (edytowane) Dzisiaj w końcu znalazłem trochę czasu żeby porobić fotki W środku zaczynam gipsowanie płyt na sufitach, gotowy juz jest gabinet, wiatrołap i łacznik. Oczywiście na to jeszcze idzie gładź. W przyszłym tygodniu chce skonczyc i pomalować gabinet zeby zobaczyć jak wyjdą te tynki. Płyty już wszędzie nakręcone, tak wygląda to w strefie dziennej (troche tych kabelków jest ) Tak wyglada wneka na karnisze: A tak zabudowałem pion kanalizacyjny. Płyta na kleju gipsowym + dookoła dałem siatke zeby nie pękało. Pozostała gładz. Elewacja oraz efekt drewna (jeszcze nie pomalowany - bedzie w kolorze podbitki). Panowie jeszcze potrzebują kilka dni, żeby skonczyć temat. Póki co jestem zadowolony i z kolorów i z jakości prac. Podbitka: Taras: Do 7 maja chce skonczyć gipsowanie parteru oraz malowanie, bo wchodzi płytkarz. Prawdopobonie padnie na płytki cerrad laroya desert, całkiem fajnie pasują do drewnianych wstawek ktore wybraliśmy (dąb halifax): Edytowane 15 Kwietnia 2018 przez Kriss7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mku7i 15.04.2018 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2018 Krissu piękna robota. Bardzo stylowa elewacja. Ale kolor ktorym chcecie pomalować te imitujace drewno wstawki zmienilbym na ciemny szary. Mi osobiście kolor taki jak na podbitce nie pasuje do szarości na elewacji. Robi się trochę wioskowo te 2 kolory bardzo się ze sobą gryzą. Może to tylko kwestia gustu a nie estetyki, nie wiem Duży plus za listwy na karnisze. Płytki laroya deser bardzo ładne. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 15.04.2018 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2018 (edytowane) Ale kolor ktorym chcecie pomalować te imitujace drewno wstawki zmienilbym na ciemny szary. Masz gdzies pod reką jakby to wyglądało ? I dzieki za słowa otuchy Edytowane 15 Kwietnia 2018 przez Kriss7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mku7i 15.04.2018 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2018 Nie mam niestety drugą propozycją jest kolor biały. Wybierz jakiś elegancki kolor, bo taki charakter ma bryła domu. Ten drewniany trochę zepsuje ten efekt robiąc imitację imitacji elegancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 15.04.2018 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2018 O panie, toż to zupełnie inny dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 15.04.2018 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2018 Nie! Nie rezygnuj z "drewna" na elewacji Jak zrobisz na szaro lub biało to będziesz miał jak od dewelopera Bardzo ładnie wygląda elewacja. Jak jest zrobiony ten efekt drewna? To jest tynk w takiej strukturze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 15.04.2018 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2018 (edytowane) Nie! Nie rezygnuj z "drewna" na elewacji Jak zrobisz na szaro lub biało to będziesz miał jak od dewelopera Bardzo ładnie wygląda elewacja. Jak jest zrobiony ten efekt drewna? To jest tynk w takiej strukturze? Chyba zostanie tak jak mówisz i jak było w planach. Kwestia gustu, najważniejsze że nam sie podoba Ten efekt drewna to jest odciskany z tynku (maja takie szablony gumowe - matryce). Na YT kiedyś widziałem filmik jak sie to robi. Nastepnie malują to i robią fugi. Jak tylko skoncza to pokaże z bliska jak wygląda. Koszt podobny jak drewno, ale nie ma potrzeby konserwować. Edit: Sa tez do kupienia takie papierowe matryce ktore zostają na stałe. To jest inna technika. U nas wykorzystują jedna gumową matryce. Edytowane 15 Kwietnia 2018 przez Kriss7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 16.04.2018 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2018 IMO, jeżeli widziałeś to "drewno" i faktycznie wygląda dobrze, a nie jak żółto-brązowy kawałek elewacji, to będzie tutaj pasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papucy 22.04.2018 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2018 Hej KrissWracając do ocieplenia poddasza. Potrzebuje kilku rad : ) 1 .Wełna 15 i 15 na skosach jakiej długości wieszaki kupowałeś?2. Ze zdjęć widzę że nie miałeś podmurowanej mur belki przed tynkami jak wykonałeś połączenie/styk skosu sufitu z kolankową.? Czy do pierwszego CD pzykręcałeś płytę ? Jak potem uzupełniłeś styk płyty KG ze ścianką kolankową? dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 22.04.2018 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2018 Hej, -15cm poszło miedzy krokwie 15cm na. Wieszaki grzybkowe 27cm. -co do tego łaczenia to temat jest jeszcze przedemna. Najprawdopodobniej pojdzie pasek z gk na kleju gipsowym i oczywiscie siatki na łaczenia + gips.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts