Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Indywidualny, prosty pod Wrocławiem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 484
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Update na dzien dzisiejszy:

-dzisiaj prace zaczyna płytkarz, twierdzi ze skończy do końca maja. Ma do położenia 110m2 podłóg oraz dwie łazienki.

-w sobotę zacząłem robić zabudowy 'geberitów', chce ogarnąć temat do najbliższej soboty.

-zamówiłem zestawy prysznicowe podtynkowe firmy Grohe, Nie jest tanio bo 1100zł/szt, ale myśle ze nad tym nie ma sensu oszczędzać.

-chce zrobić sufity w łazience na górze i pralni na gotowo, tam gdzie na podłodze bedą płytki w ciągu najbliższych dwóch tygodni

-pomalowałem dysperbitem fundament od pompy ciepła i powoli zaczynam sie przygotowywać to ogarnięcia działki. Jak posprzątam to zamówie kliniec i koparkę zeby wyrównać teren i zrobić podjazd.

-musze zamówić kontener na śmieci (pewnie jeden nie wystarczy)

-musimy kupić jeszcze płytki na sciany do łazienek

-przeniosłem panel sterujący z pompy ciepła na ściane do strefy dziennej.

Działamy dalej !!!

Wlasnie z tego co pamietam to zdjec rusztu nie robiłem za duzo. To był grudzien i pamietam ze nawet nie chciało sie rekawiczek sciagac :p

Ja nie dałem obok siebie i nawet nie wiem czy tak maja być. Teraz gdybym robił to pewnie bym tak zrobił jak mówisz czyli skos wyprofilowany profilami cd.

możesz zdradzić ile płytkarz bierze za płytki na podłodze i ile za te 2 łazienki? jakie duże to łazienki?

Miałem wiele ofert, jedna była z kosmosu bo wyliczył na chyba 18tys...

Ta która wybralem to robocizna okolo 7tys z umowa o dzieło (tylko ze to jest samo polozenie plytek). Biały montaż itd bede robi sam.

Podlogi razem z pralnia i lazienkami 110m2

Lazienka doł 4m2

gora 10m2

Cześć Kriss ;)

Masz może fotki z izolacji wokół okien dachowych? Właśnie ścinam nadmiar piany wokół otworów okiennych i tak mnie zmartwiła ilość izolacji nad oknem. Żeby płyty g-k, nad oknem dachowym, umieścić równolegle do podłogi, to przy ramie okna, trzeba niemal zupełnie pozbyć się izolacji :(

Podziel się, proszę, informacją, jak to wykonałeś u siebie ;)

Ps. Tynk drewnopodobny z bliska wygląda apetycznie. Jak oni to malują? Jakoś cieniują kolory, żeby nie było jednolicie?

Ej noo... u mnie też nie jest prostopadle do podłogi :confused:

Przecież pisałam, że równolegle.

Chodzi mi o zabudowę nad oknem:

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=412787

Jak włoży się płytę g-k w górny felc okna, to przy ramie brakuje miejsca na jakąkolwiek izolację. Chyba będę musiała zrobić obniżony węgarek z celu uzyskania miejsca na izolację :( Choć bardzo mi się to nie podoba. Chyba, że olać temat, i robić, jak wszyscy :p

IMG_3188.jpg

IMG_3188.jpg

Ja też się zastanawiam jak to zrobić. Bo albo bez izolacji, ale wtedy punkt rosy zatrzyma się gdzieś na płycie KG mi klops. Albo nie będzie wentylacji / przewiewu, na oknie zgromadzi się potencjalna wilgoć i też po czasie uszkodzi KG.

http://i1.memy.pl/obrazki/b5a3742206_co_robic_.jpg

Dobre, dobre, jak_to_możliwe. Może trza by zapytać forumowych ekspertów od ucieczki ciepła, czy przy równoległym montażu górnej płyty g-k do podłogi, straty ciepła, spowodowane brakiem izolacji przy górnej ramie okna, są pomijalne, czy jednak, ten brzydki, obniżony węgarek, to jedyna słuszność, w domu energooszczędnym.

Ehhhh....podumam jeszcze ;)

Wentylacją jakoś specjalnie się nie martwię. WM zrobi swoje.

Update na dzien dzisiejszy:

-dzisiaj prace zaczyna płytkarz, twierdzi ze skończy do końca maja. Ma do położenia 110m2 podłóg oraz dwie łazienki.

-w sobotę zacząłem robić zabudowy 'geberitów', chce ogarnąć temat do najbliższej soboty.

-zamówiłem zestawy prysznicowe podtynkowe firmy Grohe, Nie jest tanio bo 1100zł/szt, ale myśle ze nad tym nie ma sensu oszczędzać.

-chce zrobić sufity w łazience na górze i pralni na gotowo, tam gdzie na podłodze bedą płytki w ciągu najbliższych dwóch tygodni

-pomalowałem dysperbitem fundament od pompy ciepła i powoli zaczynam sie przygotowywać to ogarnięcia działki. Jak posprzątam to zamówie kliniec i koparkę zeby wyrównać teren i zrobić podjazd.

-musze zamówić kontener na śmieci (pewnie jeden nie wystarczy)

-musimy kupić jeszcze płytki na sciany do łazienek

-przeniosłem panel sterujący z pompy ciepła na ściane do strefy dziennej.

Działamy dalej !!!

Powiesz jakieś szczegóły i dasz zdjęcia? jaki kabel, sterowanie z pompy orginalne?masz jakieś sterowiniki?