Iscra 04.05.2018 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2018 Powinno byc z tym okolo 10 lat spokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fleszu1 05.05.2018 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2018 jakiej firmy drzwi wejsciowe? wydaje mi się, że mam identyczne. Ja mam z firmy Barański. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 05.05.2018 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2018 jakiej firmy drzwi wejsciowe? wydaje mi się, że mam identyczne. Ja mam z firmy Barański. Hej. Drzwi wejściowe firmy KMT. Nie pamiętam już który to wzór. Ogólnie to wiele firm ma bardzo podobne wzory więc pewnie wyglądają tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 07.05.2018 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2018 Update na dzien dzisiejszy:-dzisiaj prace zaczyna płytkarz, twierdzi ze skończy do końca maja. Ma do położenia 110m2 podłóg oraz dwie łazienki. -w sobotę zacząłem robić zabudowy 'geberitów', chce ogarnąć temat do najbliższej soboty.-zamówiłem zestawy prysznicowe podtynkowe firmy Grohe, Nie jest tanio bo 1100zł/szt, ale myśle ze nad tym nie ma sensu oszczędzać.-chce zrobić sufity w łazience na górze i pralni na gotowo, tam gdzie na podłodze bedą płytki w ciągu najbliższych dwóch tygodni-pomalowałem dysperbitem fundament od pompy ciepła i powoli zaczynam sie przygotowywać to ogarnięcia działki. Jak posprzątam to zamówie kliniec i koparkę zeby wyrównać teren i zrobić podjazd. -musze zamówić kontener na śmieci (pewnie jeden nie wystarczy)-musimy kupić jeszcze płytki na sciany do łazienek-przeniosłem panel sterujący z pompy ciepła na ściane do strefy dziennej. Działamy dalej !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 07.05.2018 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2018 Nam płytkarz na razie z grubego palca wyliczył, że ok 70m2 podłóg i jedna łazienka 4 tygodnie (w trzy osoby!)... Tak czułam że trochę długo. Jak sie montuje zestawy podtynkowe jak już się ma tynki? Stelaże KG? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 07.05.2018 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2018 Hmm u mnie bedzie dwóch i mówia ze tez zrobia w 4 tygodnie. Zobaczymy. Ważne zeby doł skonczyli do konca maja. Stelaze trzeba wkuć, na szczescie ostanie to zaślepione płytkami wiec estetyka tutaj nie ma znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papucy 07.05.2018 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2018 Hej masz może więcej fotek rusztu n apoddaszu? Interesuje mnie szczególnie połączenie sufit skos w jakiej odległości powinienem dać ostatni CD sufitu i skosu czy skręcałeś je na sztywno ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 07.05.2018 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2018 Wlasnie z tego co pamietam to zdjec rusztu nie robiłem za duzo. To był grudzien i pamietam ze nawet nie chciało sie rekawiczek sciagac Ja nie dałem obok siebie i nawet nie wiem czy tak maja być. Teraz gdybym robił to pewnie bym tak zrobił jak mówisz czyli skos wyprofilowany profilami cd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papucy 07.05.2018 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2018 OK dzięki. Właśnie nie mogę się doszukać w necie fotek tego elementu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fleszu1 08.05.2018 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2018 możesz zdradzić ile płytkarz bierze za płytki na podłodze i ile za te 2 łazienki? jakie duże to łazienki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 08.05.2018 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2018 możesz zdradzić ile płytkarz bierze za płytki na podłodze i ile za te 2 łazienki? jakie duże to łazienki? Miałem wiele ofert, jedna była z kosmosu bo wyliczył na chyba 18tys... Ta która wybralem to robocizna okolo 7tys z umowa o dzieło (tylko ze to jest samo polozenie plytek). Biały montaż itd bede robi sam. Podlogi razem z pralnia i lazienkami 110m2 Lazienka doł 4m2 gora 10m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 09.05.2018 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2018 Cześć Kriss Masz może fotki z izolacji wokół okien dachowych? Właśnie ścinam nadmiar piany wokół otworów okiennych i tak mnie zmartwiła ilość izolacji nad oknem. Żeby płyty g-k, nad oknem dachowym, umieścić równolegle do podłogi, to przy ramie okna, trzeba niemal zupełnie pozbyć się izolacji Podziel się, proszę, informacją, jak to wykonałeś u siebie Ps. Tynk drewnopodobny z bliska wygląda apetycznie. Jak oni to malują? Jakoś cieniują kolory, żeby nie było jednolicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 10.05.2018 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2018 Hej, Nie mam fotek zabudowy okna i wełny, ale u mnie nie jest prostopadle do podłogi stad mam tam wypełnienie wełną Co do tynku to malują go normalnie szerokim pędzlem, nie widziałem zeby tam coś cieniowali, ale moge sie mylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 10.05.2018 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2018 Ej noo... u mnie też nie jest prostopadle do podłogi Przecież pisałam, że równolegle. Chodzi mi o zabudowę nad oknem: http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=412787 Jak włoży się płytę g-k w górny felc okna, to przy ramie brakuje miejsca na jakąkolwiek izolację. Chyba będę musiała zrobić obniżony węgarek z celu uzyskania miejsca na izolację Choć bardzo mi się to nie podoba. Chyba, że olać temat, i robić, jak wszyscy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 10.05.2018 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2018 Miałem napisać równolegle ja bym sie chyba az tak tym nie przejmował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 10.05.2018 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2018 Ja też się zastanawiam jak to zrobić. Bo albo bez izolacji, ale wtedy punkt rosy zatrzyma się gdzieś na płycie KG mi klops. Albo nie będzie wentylacji / przewiewu, na oknie zgromadzi się potencjalna wilgoć i też po czasie uszkodzi KG. http://i1.memy.pl/obrazki/b5a3742206_co_robic_.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 10.05.2018 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2018 Dobre, dobre, jak_to_możliwe. Może trza by zapytać forumowych ekspertów od ucieczki ciepła, czy przy równoległym montażu górnej płyty g-k do podłogi, straty ciepła, spowodowane brakiem izolacji przy górnej ramie okna, są pomijalne, czy jednak, ten brzydki, obniżony węgarek, to jedyna słuszność, w domu energooszczędnym. Ehhhh....podumam jeszcze Wentylacją jakoś specjalnie się nie martwię. WM zrobi swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 10.05.2018 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2018 Nam KB tłumaczył, że przy grzaniu podłogówką nie występuj konwekcja powietrza pod oknem, dlatego warto robić to co zamierzmy, żeby WM właśnie mogła przemielić to powietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 10.05.2018 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2018 U nas dzisiaj rozpoczęło się rozkładanie płytek, na tą chwile wyglada to tak i nam sie podoba: przesuniecie co 20cm, fuga 2mm. Płytki to Cerrad laroya dust. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jinikao 14.05.2018 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2018 Update na dzien dzisiejszy: -dzisiaj prace zaczyna płytkarz, twierdzi ze skończy do końca maja. Ma do położenia 110m2 podłóg oraz dwie łazienki. -w sobotę zacząłem robić zabudowy 'geberitów', chce ogarnąć temat do najbliższej soboty. -zamówiłem zestawy prysznicowe podtynkowe firmy Grohe, Nie jest tanio bo 1100zł/szt, ale myśle ze nad tym nie ma sensu oszczędzać. -chce zrobić sufity w łazience na górze i pralni na gotowo, tam gdzie na podłodze bedą płytki w ciągu najbliższych dwóch tygodni -pomalowałem dysperbitem fundament od pompy ciepła i powoli zaczynam sie przygotowywać to ogarnięcia działki. Jak posprzątam to zamówie kliniec i koparkę zeby wyrównać teren i zrobić podjazd. -musze zamówić kontener na śmieci (pewnie jeden nie wystarczy) -musimy kupić jeszcze płytki na sciany do łazienek -przeniosłem panel sterujący z pompy ciepła na ściane do strefy dziennej. Działamy dalej !!! Powiesz jakieś szczegóły i dasz zdjęcia? jaki kabel, sterowanie z pompy orginalne?masz jakieś sterowiniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts