Jinikao 14.05.2018 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2018 U nas dzisiaj rozpoczęło się rozkładanie płytek, na tą chwile wyglada to tak i nam sie podoba: przesuniecie co 20cm, fuga 2mm. Płytki to Cerrad laroya dust. Też cerrada chce ale 120 cm dł. ile za m2 płaciłeś tej płytki? jak rozwiązałeś sprawe ze przerwa dylatacyjną i płytkami w tym miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 14.05.2018 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2018 Też cerrada chce ale 120 cm dł. ile za m2 płaciłeś tej płytki? jak rozwiązałeś sprawe ze przerwa dylatacyjną i płytkami w tym miejscu? Hej. Znalazłem je w internecie za chyba 61zl/m2. Płytki ponoc proste i dobrze sie układaja - takie info od wykonawcy. Co do dylatacji to tak jak widać na zdjęciu zostały rozcięte - do tego zostały włożone takie metalowe blaszki + epoksyd do dylatacji betonowych. Ten epoksyd kosztował mnie okolo 400zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 14.05.2018 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2018 Powiesz jakieś szczegóły i dasz zdjęcia? jaki kabel, sterowanie z pompy orginalne?masz jakieś sterowiniki? To jest temat plug and play. Wystarczyło puścić kabel z kotłowni do salonu do miejsca w którym jest teraz ten sterownik. Kabel zwykła linka 2x1 lub 2x0,5 (to jest tylko sam sygnał). Panasonic ma ten sterownik zdejmowany, a w miejsce na pompie poszła oryginalna zaślepka. Postaram sie zrobić fotki jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 14.05.2018 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2018 Ale w miejscu dylatacji w posadzce, płytki kładziesz w całości?? Nie przenosisz dylatacji na okładzinę? Ja nie mam tego problemu, bo mam płytę, jako docelową posadzkę i dylatacji brak. Ale właśnie sugerowano mi, żeby na posadzce z dylatacjami przenieść dylatacje na okładzinę. Jakoś, wizualnie sobie tego nie wyobrażam. Ja będę miała ten problem na poddaszu. Kładziemy tam panele i raczej nie będę wstawiała listew, we wszystkich miejscach, w których mam dylatacje w wylewce. Między pomieszczeniami, rozumiem, ale na korytarzu mam dwa cięcia w posadzce i tam na pewno pójdą panele w całości. Ps. Też chciałam podobne płytki na parterze. Ale w związku z cięciem kosztów, w miejscu płytek drewnopodobnych, ułożymy panele Fajnie się u Was dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jinikao 14.05.2018 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2018 Hej. Znalazłem je w internecie za chyba 61zl/m2. Płytki ponoc proste i dobrze sie układaja - takie info od wykonawcy. Co do dylatacji to tak jak widać na zdjęciu zostały rozcięte - do tego zostały włożone takie metalowe blaszki + epoksyd do dylatacji betonowych. Ten epoksyd kosztował mnie okolo 400zł. WIem, że masz rozcięta wylewke:) chodzi mi co zrobisz z płytkami w tym miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jinikao 14.05.2018 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2018 To jest temat plug and play. Wystarczyło puścić kabel z kotłowni do salonu do miejsca w którym jest teraz ten sterownik. Kabel zwykła linka 2x1 lub 2x0,5 (to jest tylko sam sygnał). Panasonic ma ten sterownik zdejmowany, a w miejsce na pompie poszła oryginalna zaślepka. Postaram sie zrobić fotki jutro. ktos tu kiedyś pisał, że ten kabel to minimum 2x2,5. Jesli jest wieksza odleglosc, działa to dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 14.05.2018 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2018 Dlatego pisałem ze wkładamy takie specjalne błaszki + ten epoksyd w te miejsca i mozna płytki układac bez przerw. Co do kabla to ja mam 2x1 i to działa bez problemu. Takie dostałem zalecenia od firmy ktora montowała mi pompe ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jinikao 15.05.2018 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2018 Dlatego pisałem ze wkładamy takie specjalne błaszki + ten epoksyd w te miejsca i mozna płytki układac bez przerw. Co do kabla to ja mam 2x1 i to działa bez problemu. Takie dostałem zalecenia od firmy ktora montowała mi pompe ciepła. Możesz coś więcej o tych blaszkach napisać? albo zdjęcia, albo link? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redblack 15.05.2018 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2018 Możesz coś więcej o tych blaszkach napisać? albo zdjęcia, albo link? http://forum.muratordom.pl/showthread.php?343728-brak-peszli-na-pod%C5%82og%C3%B3wce-pod-dylatacj%C4%85&p=7594764&viewfull=1#post7594764 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 15.05.2018 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2018 Dokladnie to jest to co wrzucił redblack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jinikao 15.05.2018 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2018 Czyli dokłądnie ten eksposyd z linku co posłaliście wlewałeś w szczeline dylatacyjną, i dotego są w zestawie jakieś blaszki tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 16.05.2018 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2018 Czyli dokłądnie ten eksposyd z linku co posłaliście wlewałeś w szczeline dylatacyjną, i dotego są w zestawie jakieś blaszki tak? Tak dokładnie taki epoksyd. Co do blaszek to z tego co wiem to nasz płytkarz miał swoje, ale nie udało mi sie zrobić zdjecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 20.05.2018 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2018 Podłoga na parterze ułożona. Jutro bedzie fugowanie oraz montaż listew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 20.05.2018 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2018 Wygląda super Też dzisiaj oglądałam płytki w necie. Byleś gdzieś na żywo zobaczyć jak one wyglądają? Czy zamawiałeś próbki z internetu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 21.05.2018 06:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2018 Wygląda super Też dzisiaj oglądałam płytki w necie. Byleś gdzieś na żywo zobaczyć jak one wyglądają? Czy zamawiałeś próbki z internetu? Mysmy je znaleźli w Bokaro na ulicy Karmelkowej. Tam ogolnie jest kilka takich dużych pawilonów z łazienkami/płytkami wiec na pewno warto sie tam udać. Oczywiscie ceny sa dość wysokie, wiec łatwo można znaleźć model i jak sie poboda to zamówić w internecie. u Nas wyszło ajkies 25zł/m2 taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 23.05.2018 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2018 Update na dzien dzisiejszy. Od jutra zaczynam urlop 2,5tygodnia, a zarazem ostatni etap przed przeprowadzką. -płytki na parterze położone, zafugowane, a listwy przyklejone.Tak to sie prezentuje: -dzisiaj płytkarz zaczyna układać łazienke na dole. Podłoga bedzie taka sama jak w całej cześci dziennej, a na ściany pójdą płytki szare/betonowe o rozmiarze 29x89: -zamówiłem już muszle, umywalke, ściankę prysznicową, wiec w przyszłym tygodniu bede montował. Pozostało nam sie rozejrzeć za grzejnikiem łazienkowym elektrycznym -powoli kończe prace ze ścianami w pralni i sufitem w łązience na górze. Powinno mi sie bez problemu udać pomalować przed płytkami. -sprzety AGD przyjadą jutro i w piątek (lodówka, piekarnik, mikrofala, płyta indukcyjna, zmywarka, zlew + bateria, pralka, suszarka). Z tego rodzaju rzeczy zostanie nam tylko okap, ale na to nie ma czasu aktualnie. -montuje powoli gniazdka i włączniki. Padło na osprzęt firmy OSPEL seria Sonata w kolorze czarnym metalik. Póki co zamówiłem pstryczki na cały parter i jest tego na prawde w cholerę. Temat na cały dzień jak nie dłużej. Póki co chce sie skupić na strefie dziennej (szczególnie kuchni), bo tam musi to być założone w pierwszej kolejnosci -co do kuchni to meble przyjada w sobote, a w poniedziałek/wtorek bedzie montaż -muszę położyć jeszcze cegłe na scianie przy jadalni, żeby wszystkie mokre pracy były skończone - w przyszłym tygodniu zamawiam tłuczeń i koparke i robie porządek wokoł domu (już na szczescie mam wszystko posprzątane, smieci wywiezione, drewno spalone). -w piatek mają też być ocieżnice (skrzydła jeszcze nie sa gotowe, ale z tym sie nie pali). Ocieznice sa konieczne zeby wiadomo było jak podocinać listwy przypodłogowe oraz płytki na scianach w łazience na dole. -musze umówić gości od alarmu żeby zamontowali reszte osprzętu oraz od rekuperacji żeby uruchomić również tą instalacje. -w przyszły piatek musimy zdać mieszkanie. Wszystko jest na zapałkę. Zyczcie nam szczescia, bo na pewno sie przyda Zapowiada się ciekawe 2,5 tygodnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papucy 23.05.2018 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2018 Gratuluję wygląda że plan wykonany w 100% . Te białe listwy w salonie, możesz podać co to za typ/producent . To jest montowane na klej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 23.05.2018 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2018 Gratuluję wygląda że plan wykonany w 100% . Te białe listwy w salonie, możesz podać co to za typ/producent . To jest montowane na klej? Dzieki. Listwy z allegro, konkretnie ta aukcja. Mozna na klej, mozna na wkrety. http://allegro.pl/8-listwa-przypodlogowa-mdf-biala-dekoracyjna-cokol-i7289982259.html?snapshot=MjAxOC0wNS0xM1QxNTo0MTozMi44NzFaO2J1eWVyOzRlYzdjYmVhMGUwZWJiN2Q4ZjcxZGIyNTgzMDhhNTM5MWJlMjcxZGFmNGQ1MDE3YjU1NGI2MzNlNzg2NDA1OGQ%3D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 23.05.2018 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2018 No Kriss!!! Pełen podziw Gratuluję tak sprawnej i ładnej roboty Właśnie tak, jak u Ciebie, miała wyglądać podłoga na moim parterze (no może pokusiłabym się o dłuższe płytki, ale kto wie...) Tymczasem muszę się zadowolić panelami Na płytki przyjdzie jeszcze czas Miło patrzeć, jak dom pięknieje. Czekam na te cegły i łazienkę Trzymam kciuki za ciąg dalszy i udanego urlopu życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papucy 23.05.2018 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2018 Dzieki. Listwy z allegro, konkretnie ta aukcja. Mozna na klej, mozna na wkrety. http://allegro.pl/8-listwa-przypodlogowa-mdf-biala-dekoracyjna-cokol-i7289982259.html?snapshot=MjAxOC0wNS0xM1QxNTo0MTozMi44NzFaO2J1eWVyOzRlYzdjYmVhMGUwZWJiN2Q4ZjcxZGIyNTgzMDhhNTM5MWJlMjcxZGFmNGQ1MDE3YjU1NGI2MzNlNzg2NDA1OGQ%3D Dzięki . Narożniki cięte ukośnicą czy jakieś łączniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts