Kriss7 23.05.2018 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2018 Miło patrzeć, jak dom pięknieje. Czekam na te cegły i łazienkę Trzymam kciuki za ciąg dalszy i udanego urlopu życzę jak tylko bedzie gotowe to wrzuce fotki @Papucy narozniki ciete pod kontem 45 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papucy 03.06.2018 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2018 jak tylko bedzie gotowe to wrzuce fotki @Papucy narozniki ciete pod kontem 45 stopni. Hej dzięki. A wracając do elewacji jak masz wykonany ten cokolik , chodzi mi o XPS wystający ponad poziom gruntu czy tam masz jakiś tynk specjalny , rozumiem że panowie obcięli folię kubełkową na żądaną wysokość i narzucili klej siatkę i...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 03.06.2018 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2018 Hej Kriss! Zdjęcia Ci zjadło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 10.06.2018 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2018 Dzis ostatni dzien urlopu - najważniejsze - MIESZKAMY!!! Ale po kolei, oto co udało sie zrobić Na zewnątrz uporządkowałem cały ogród, pozbyłem sie blaszaka. Następnie zamówiłem tłuczeń oraz kaparkowego. Prawie cały humus udało sie rozplantować. Zostało jeszcze troche, ale to na uzupełnienie ubytków a reszte wywiozę. Wypożyczyłem zagęszczarkę i w miare wszystko ubiłem zeby można było wjeżdżać autem. -udalo sie też zrobić ostatnia instalacje - uziom + odgromówka. -antena satelitarna i internet również już na pokładzie - nie moglo byc inaczej skoro w tym tygodniu startuje mundial -w srodku też sie troche zmieniło. Mamy ościeże (skrzydła maja byc w nadchodzącym tygodniu). Brak drzwi irytuje, a w kibelku mamy drzwi z kartonu Parter jest wypłytkowany w całosci ( w łazience brakuje 2 płytek, czekamy na dostawę). Sa zamontowane listwy przypodłogowe. Tak to wszystko wygląda: Zamontowałem osprzet elektryczny na parterze oraz przeniosłem jednostke od pompy ciepła do salonu, obok niej pilot do rolet. Łazienka na dole prezentuje sie tak. Brakuje jeszcze szafki pod umywalkę i lustra. Mamy meble w salonie (póki co tymczasowe). Docelowa kanapa ma byc w ciagu tygodnia, szafka RTV też bedzie inna (z takimi samymi frontami jajk w kuchni) Z tego co tu widać to docelowe są już stoliki - kawowy i jadalny. Tutaj też widać ta cegłe przy jadalni: No i kuchnia Tez jeszcze brakuje w wyspie winiarki - to beda takie półeczki na butelki. W kuchni jeszcze nie ma drzwi do spizarni (beda [przesuwne jak od stodoły) i parapetów ktore tez maja być w tym tygodniu: Łazienka u gory sie płytkuje i też ma być gotowa w przyszłym tygodniu. Rekuperator bedzie zamontowany za 1,5 tygodnia. Walczymy dalej :wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mku7i 10.06.2018 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2018 Krissu wielkie gratulacje piękny efekt i super organizacja budowy tak jak kiedyś wspominałeś, celem były MŚ - udało się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 10.06.2018 15:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2018 Krissu wielkie gratulacje piękny efekt i super organizacja budowy tak jak kiedyś wspominałeś, celem były MŚ - udało się Dzieki, rzeczywiscie udało się to poogarniać w czasie tak jak chciałem. Musze jeszcze tylko kupic projektor i można ogladać mecze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 10.06.2018 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2018 Ale super, gratulacje My walczymy ze styro pod wylewki, została nam kosmetyka na górze, garaż i kotłownia. Gdzie wywozisz humus? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 10.06.2018 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2018 Łaaał Ekstra to wygląda Kuchnia bardzo ładna i ten salon ogromniasty super no właśnie, gdzie wywozisz humus? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_ 11.06.2018 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2018 Tak jak pisałem wcześniej wpadły drzwi zewnetrze z pomieszczenia gospodarczego. Ponizej zdjęcia: Witaj. Co to za producent drzwi? Analizowałeś rynek czy po prostu wybrałeś pierwsze lepsze, które Ci się spodobały? No i dzisiaj wpadły główne drzwi. Jeśli chodzi o stolarkę zewnętrzną to mamy komplet. Przy okazji została też wymieniona szyba w gabinecie - reklamacja została uznana. Aktualnie szukam ekipy od elewacji, jedna oferta zawiera propozycje zamiany drewna na efekt drewna. Troche o tym poczytałem i wydaje się to być całkiem niezła alternatywa, szkoda tylko że robocizna jest droga w tym przypadku. Przydałoby się też ogarnąć temat parapetów zewnętrznych i wewnętrznych. Nie jestem fanem kamienia, ale chyba na zewnątrz go zrobimy. W środku nie mamy pomysłu póki co... Wejściowe również tego samego producenta? Czy innego? Mógłbyś podać modele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 11.06.2018 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2018 Hej, Drzwi jedne jak i drugie sa firmy KMT - stalowe. Glowne wzrór 11s3 a do kotłowni niestety nie pamietam. Dzieki doli i jak_to_mozliwe za miłe słowa. Humus chyba oddam sasiadowi, bo on ma na koncu działki taki duży doł, ktory bedzie zasypywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
libra100 12.06.2018 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2018 Kriss, kapitalne meble kuchenne, mój gust! Czy meble były robione na zamówienie? Jeśli tak, czy mógłbyś podać na priv namiary? Gratuluję świetnego domu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 12.06.2018 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2018 Gratuluję ogromnie przeprowadzki Oglądam zdjęcia i micha mi się cieszy. Tak macie ładnie i tak dużo zrobione Piękna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 12.06.2018 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2018 Kriss, kapitalne meble kuchenne, mój gust! Czy meble były robione na zamówienie? Jeśli tak, czy mógłbyś podać na priv namiary? Gratuluję świetnego domu! Dzieki! Meble robione na wymiar, moge podesłać namiary, ale gosciu nie jest z dolnoślaskiego (znajomy teściów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mku7i 12.06.2018 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2018 Krissu, gdzie zamawiałeś drzwi wewnętrzne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 12.06.2018 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2018 Krissu, gdzie zamawiałeś drzwi wewnętrzne ? U tego samego goscia od którego okna i drzwi wejsciowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
libra100 12.06.2018 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2018 Dzieki! Meble robione na wymiar, moge podesłać namiary, ale gosciu nie jest z dolnoślaskiego (znajomy teściów). Mimo to poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 12.06.2018 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2018 Gratuluje przeprowadzki, kuchnia super kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mku7i 12.06.2018 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2018 Krissu na którym etapie wstawiłeś pompę ciepła? Wygrzewałeś wylewki ?Ile po wylewkach czekałeś do podjęcia kolejnych prac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 13.06.2018 06:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2018 Krissu na którym etapie wstawiłeś pompę ciepła? Wygrzewałeś wylewki ? Ile po wylewkach czekałeś do podjęcia kolejnych prac ? Hej Mku7i, Pompe instalowałem od razu po wylewkach. Te grzałem przez dwa tygodnie w tym programie wygrzewanie posadzek. Po wylewkach minęło kilka dni i działałem dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michal818 14.06.2018 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2018 A od kogo masz rolety? Chodzi mi o producenta jak i montaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts