Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Indywidualny, prosty pod Wrocławiem

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 484
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

jak tylko bedzie gotowe to wrzuce fotki :)

@Papucy narozniki ciete pod kontem 45 stopni.

Hej dzięki.

A wracając do elewacji jak masz wykonany ten cokolik , chodzi mi o XPS wystający ponad poziom gruntu czy tam masz jakiś tynk specjalny , rozumiem że panowie obcięli folię kubełkową na żądaną wysokość i narzucili klej siatkę i...?

Dzis ostatni dzien urlopu - najważniejsze - MIESZKAMY!!!

Ale po kolei, oto co udało sie zrobić

Na zewnątrz uporządkowałem cały ogród, pozbyłem sie blaszaka. Następnie zamówiłem tłuczeń oraz kaparkowego. Prawie cały humus udało sie rozplantować. Zostało jeszcze troche, ale to na uzupełnienie ubytków a reszte wywiozę. Wypożyczyłem zagęszczarkę i w miare wszystko ubiłem zeby można było wjeżdżać autem.

-udalo sie też zrobić ostatnia instalacje - uziom + odgromówka.

-antena satelitarna i internet również już na pokładzie - nie moglo byc inaczej skoro w tym tygodniu startuje mundial :)

00b2b673dd6a3bd6gen.jpg

39383b82ba4ed23bgen.jpg

2b34bd45cb4d3db2gen.jpg

-w srodku też sie troche zmieniło. Mamy ościeże (skrzydła maja byc w nadchodzącym tygodniu). Brak drzwi irytuje, a w kibelku mamy drzwi z kartonu :D

Parter jest wypłytkowany w całosci ( w łazience brakuje 2 płytek, czekamy na dostawę). Sa zamontowane listwy przypodłogowe. Tak to wszystko wygląda:

5ddeb85a3cde7652gen.jpg

e1ca5cfb2d1bcb1agen.jpg

Zamontowałem osprzet elektryczny na parterze oraz przeniosłem jednostke od pompy ciepła do salonu, obok niej pilot do rolet.

d8cd1aabc2014ab6gen.jpg

2f0bc8a139bacb23gen.jpg

Łazienka na dole prezentuje sie tak. Brakuje jeszcze szafki pod umywalkę i lustra.

92e9e14855668cf1gen.jpg

Mamy meble w salonie (póki co tymczasowe). Docelowa kanapa ma byc w ciagu tygodnia, szafka RTV też bedzie inna (z takimi samymi frontami jajk w kuchni)

Z tego co tu widać to docelowe są już stoliki - kawowy i jadalny. Tutaj też widać ta cegłe przy jadalni:

55cbf4e267920216gen.jpg

cf88e01af2299696gen.jpg

f22f567f93aae786gen.jpg

No i kuchnia :) Tez jeszcze brakuje w wyspie winiarki - to beda takie półeczki na butelki. W kuchni jeszcze nie ma drzwi do spizarni (beda [przesuwne jak od stodoły) i parapetów ktore tez maja być w tym tygodniu:

ceb520d08b793b87gen.jpg

5c1e5f88512008c6gen.jpg

6b8432fa9af16631gen.jpg

Łazienka u gory sie płytkuje i też ma być gotowa w przyszłym tygodniu.

Rekuperator bedzie zamontowany za 1,5 tygodnia.

Walczymy dalej :wiggle::wiggle::wiggle:

Tak jak pisałem wcześniej wpadły drzwi zewnetrze z pomieszczenia gospodarczego. Ponizej zdjęcia:

2584ab7ccf3362fcmed.jpg

8487d00aad9da4ccmed.jpg

Witaj.

Co to za producent drzwi?

Analizowałeś rynek czy po prostu wybrałeś pierwsze lepsze, które Ci się spodobały?

No i dzisiaj wpadły główne drzwi. Jeśli chodzi o stolarkę zewnętrzną to mamy komplet. Przy okazji została też wymieniona szyba w gabinecie - reklamacja została uznana. Aktualnie szukam ekipy od elewacji, jedna oferta zawiera propozycje zamiany drewna na efekt drewna. Troche o tym poczytałem i wydaje się to być całkiem niezła alternatywa, szkoda tylko że robocizna jest droga w tym przypadku.

Przydałoby się też ogarnąć temat parapetów zewnętrznych i wewnętrznych. Nie jestem fanem kamienia, ale chyba na zewnątrz go zrobimy. W środku nie mamy pomysłu póki co...

467a6bce72824d65med.jpg

e1d4ced7b52abd4dmed.jpg

37e2c84ad2022bbfmed.jpg

Wejściowe również tego samego producenta? Czy innego? :)

Mógłbyś podać modele?

Krissu na którym etapie wstawiłeś pompę ciepła?

Wygrzewałeś wylewki ?

Ile po wylewkach czekałeś do podjęcia kolejnych prac ?

Hej Mku7i,

Pompe instalowałem od razu po wylewkach. Te grzałem przez dwa tygodnie w tym programie wygrzewanie posadzek.

Po wylewkach minęło kilka dni i działałem dalej.